torstai 21. toukokuuta 2015

Raportti: KTP kärsi katkeran kotitappion – HIFK iski lopussa

Ottelun avausmaali syntyi jo 10. minuutilla HIFK oli ottanut hieman otetta ottelusta kahden kulmapotkunsa ansiosta, mutta KTP iski vastahyökkäyksestä. Henri Järviniemen pitkä pystysyöttö vapautti 100:tta liigaotteluaan pelanneen Juho Lehtosen maalintekoon. Lehtonen laukoi läpiajonsa päätteeksi pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

KTP:n johtoasema kesti tarkalleen vain 99 sekuntia. HIFK:n keskuspuolustaja Tuomas Ahon puolenvaihto löysi Otto-Pekka Jurvaisen, jonka keskityksen Ville Salmikivi puski lähietäisyydeltä varmasti maaliin. Salmikivi iski maalinsa kotkalaisten topparien Nosh A Lodyn ja Jordi Van Gelderenin välistä.

Avauspuoliajan aikana HIFK hyökkäsi ajoitellen vaarallisesti, mutta kotkalaispuolustus onnistui tilanteet selvittämään. HIFK-hyökkääjät Salmikivi ja Pekka Sihvola olivat useasti myös paitsiossa, sillä lippu nousi peräti neljä kertaa.

KTP oli lähellä siirtyä uudemman kerran johtoon 20. minuutilla, mutta Lehtonen ei onnistunut toistamiseen ohittamaan HIFK-vahti Mika Johanssonia. Tamas Gruborovics tarjoili erinomaisen paikan Lehtoselle, mutta Johansson torjui hieman löysäksi jääneen yrityksen vasemmasta alakulmasta.

Toisen puoliajan alussa KTP oli lähellä onnistua maalinteossa. Tällä kertaa Lehtonen teki esityön Marcus Heimoselle, mutta HIFK-puolustus onnistui peittämään 10 metristä lähteneen laukauksen. Tämä olikin kotkalaisten ainoa varsinainen maalipaikka toisella puoliskolla, vaikka KTP:lle kirjattiin laukauksia kaikkiaan 11 kappaletta. Muut laukaukset jättivät toivomisen varaa, sillä useat yritykset olivat toivottoman heikkoja.

Pitkään näytti, että ottelu päättyisi pistejakoon, mutta HIFK siirtyi johtoon toisesta maalia kohti suuntautuneesta laukauksestaan vain minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jani Bäckman sai kaikessa rauhassa laittaa pallon maaliin Eero Peltosen erinomaisesta syötöstä. Katsomoon näytti, että Bäckman olisi ollut paitsiossa.

Tappio oli KTP:lle katkera, sillä joukkue on voittanut yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan vasta yhden. Sarjataulukossa KTP on kuudella pisteellään kymmenentenä takanaan yhden pisteen päässä Ilves ja vain yhden pisteen kerännyt VPS.

Ilahduttavaa oli se, että alkukauden loukkaantumisten takia sivussa ollut Joel Mero pystyi tekemään ensiesiintymisensä vihreävalkoisissa päästyään vaihdosta kentälle ottelun 83. minuutilla. Loukkaantumisista kärsinyt Josh Mulvany pystyi palaamaan avauskokoonpanoon, mutta hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia jo 40. minuutilla.

KTP:n kausi jatkuu sunnuntaina vierasottelulla Pietarsaaren Jaroa vastaan. Tuossa ottelussa KTP:llä on käytössään pelikieltonsa sovittaneet Felipe Aspegren ja Juuso Salonen. KTP kaipaa kiperästi tehokkuutta hyökkäykseensä ja toivoa sopii, että kärkipelaajat Samuli Kaivonurmi, Niko Ikävalko, Aleksi Tarvonen ja Sasha Anttilainen olisivat valmiita tekemään paluun tositoimiin.

Ankkurin toimitus