lauantai 23. toukokuuta 2015

Ennakko: Sunnuntain koitoksessa jaossa tärkeät pisteet

KTP:n alkukausi ei ole sujunut odotetusti, sillä yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta joukkueen pistepussi on lihonut vain yhdellä voitolla ja kolmella tasapelillä. Neljästä edellisestä ottelustaan KTP on kerännyt vain yhden pisteen.

Lähes kaikki KTP:n kuluvan kauden ottelut ovat olleet numerollisesti tasaisia. Ainoastaan vierasottelu FC Interiä päättyi turkulaisten selvään 4-1-voittoon. Muuten ottelut ovat päättyneet joko tasan tai yhden maalin erolla.

KTP on kerännyt yhdeksästä ottelustaan kuusi pistettä, kun sunnuntaina vastaan asettuva, sijaa ylempänä oleva Jaro kaksi pistettä kotkalaisia enemmän. Jaro nappasi kauden toisen voittonsa viime torstaina kukistaessaan Pohjanmaan paikallisottelussa Vaasan Palloseuran maalein 2-1. Ennen voittoa Jaro oli pelannut viisi ottelua, josta saldona oli vain yksi piste.

Päivitys lauantai 23.5. klo 18:00:
Ilves voitti lauantain ainoassa ottelussa Lahden maalein 2-1 ja pudotti KTP:n karsijan paikalle 11:nneksi. VPS on sarjajumbona yhdellä pisteellään. Ilveksellä on nyt kasassa Jaron kanssa kahdeksan pistettä.

Jaro on viimeistellyt pelaamissaan yhdeksässä ottelussa 10 maalia, mikä on kolme maalia KTP:tä enemmän. Maaliahneimmat pelaajat pietarsaarelaisten riveissä ovat olleet keskuspuolustaja Johan Brunell ja vasta 16-vuotias hyökkääjä lupaus Serge Atakayi. Hieman yllättäen viime kauden maalikuningas Jonas Emet on ollut toistaiseksi maaleitta.

Ennakkoon sekä KTP että Jaro povattiin sarjan tyvipäähän, joten molemmat joukkueet taatusti janoavat pisteitä liigaottelusta. Kotkalaisjoukkueen lähihistoria ei mairittele joukkuetta, sillä 2000-luvun koitoksissa FC KooTeePee pystyi vain kahteen tasapeliin Pietarsaaressa. Muut ottelut päättyivät enemmän ja vähemmän selviin kotivoittoihin.

Nöyryyttävin tappio koettiin tasan 10 vuotta sitten, kun Jaro kylvetti kotkalaisia selvin numeroin 6-1 Mikko Paatelaisen iskettyä viisi maalia peräkkäin. KooTeePeen ainoasta vastasi Marko Tyyskä ottelun kolmannella minuutilla, mutta osuma oli lopulta laiha lohtu. Nyt, jos koskaan olisi aika murtaa Pietasaaren vieraskirous ja napata kotkalaisjoukkueen ensimmäinen voitto Jarosta vieraskentällä.

Jaro-KTP. Jalkapalloliigaa sunnuntaina 24.5. kello 18.30 Pietarsaaren keskuskentällä.

Ankkurin toimitus