keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Ennakko: Sarjanousijoiden kohtaaminen

KTP pelaa toisen peräkkäisen kotiottelunsa torstaina, kun uusitulle Arto Tolsa -areenan tekonurmelle saapuu vieraaksi Helsingin IFK, joka viime kauden päätteeksi nousi dramaattisen viimeisen kierroksen suoraksi liiganousijaksi. KTP:n ja HIFK:n välillä on pelattu lähivuosien aikana monta tiukkaa ottelua, ja tuskin tämänkertainenkaan tekee siihen poikkeusta.

HIFK on aloittanut kautensa hyvin. Seitsemän ottelun jälkeen helsinkiläiset ovat voittaneet kahdesti, pelanneet kolmesti tasan ja hävinneet kaksi kertaa. Sarjataulukossa HIFK on KTP:tä edellä kaksi pykälää ylemmällä sijalla seitsemäntenä. Pisteissä ero on kolme pistettä.

Sekä HIFK että KTP ovat tuskailleet maalintekonsa kanssa. KTP on tehnyt kahdeksassa pelaamassaan ottelussa vain kuusi maalia, kun taas HIFK osunut maalipuiden väliin otteluissaan kahdeksan kertaa. Kotkalaisten laukaustarkkuus on ollut liigan toiseksi kehnointa (9,38), kun taas HIFK:n prosentti (15,69) on sarjan kolmanneksi paras.

Neljäsosan HIFK:n maaleista on tehnyt Pekka Sihvola, joka on viimeistellyt kaksi maaliaan viidestä laukauksesta. KTP:n Ilari Äijälä on niin ikään viimeistellyt kaksi täysosumaa, mutta hän on tarvinnut maaleihinsa vain kolme kutia.

HIFK tunnetaan fyysisenä joukkueena, mutta tällä kaudella se on ottanut liigassa vähiten varoituksia, sillä keltaista kortti on nostettu helsinkiläisille vain seitsemän kertaa eli keskimäärin kerran ottelua kohden. KTP sitä vastoin kuuluu varoituksissa liigan kärkikastiin. Vain Jarolla, Interillä ja VPS:llä on plakkarissaan enemmän kortteja kuin kotkalaisjoukkueella.

Kotiottelu HIFK:ta vastaan kuuluu ehdottomasti siihen kastiin, jotka KTP:n pitää voittaa säilyäkseen sarjassa. Vaikka liiga on vasta päässyt hyvään vauhtiin, ei kotkalaisilla ole varaa menettää näitä pisteitä.

KTP-HIFK. Jalkapalloliigaa torstaina 21.5. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla.

Ankkurin toimitus