keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Inter-legendalle vuosi Kotkassa oli mieleenpainuva

Pelaajaurallaan kahta vaille 200 liigaottelua pelannut Petri Lehtonen muistetaan yhdestä Kotkassa pelaamastaan kaudesta. Lehtonen pelasi vuonna 2003 FC KooTeePeen joukkueessa tuoden sarjanousijan riveihin aimo annoksen liigakokemusta. Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Lehtonen työskentelee jo siviilipuolella, mutta jalkapalloa hän ei ole jättänyt, sillä keskikentän taistelijana tunnettu Lehtonen pelaa Turun seudun Kolmosen joukkue Jyrkkälän Tykeissä.

-Kotkan vuosi oli ensimmäinen, kun joutui tai sai lähteä pelaamaan Turun ulkopuolelle. Olimme juuri saaneet talomme valmiiksi. Pääsin hyvään jätkäporukkaan ja Kotka on totisesti futiskaupunki. Aivan taatusti palanen sydämestäni kuuluu kotkalaisuudelle, Lehtonen sanoo.

Liigassa pelaamisen ohella Lehtonen teki töitä Kotkassa. Hän sanoo kaipaavansa Kotkasta ennen kaikkea mukavia reissuja Tuomo Paakkarin veneellä.

-Ehkä juuri niitä kalareissuja kaipaan ja nautin kyllä Kotkan maisemista, Lehtonen tuumaa.

Vanhoista Kotkan ajan pelaajista Lehtonen nostaa muun muassa toisen keskikentän taistelijan.

-Ehkäpä Väisäsen Antti teki minuun suurimman vaikutuksen pelaajana. Hän oli kapteenina taistelutahdon ruumiillistuma, joka pisti aina itsensä täysillä likoon. Sitten oli myös Liljeqvistin Kimi, joka pääsi sinä kautena pelaamaan valitettavan vähän opiskeluidensa takia. Aina, kun Kimi oli kentällä, tiesimme että tänään voitamme ja hän tekee maaleja, "Pedro" muistelee.

Lehtonen ihmettelee sitä, miten voimakkaasti liigatulokkaan otteet heilahtelivat koti- ja vierasotteluiden välillä. Kotiotteluissa jokainen jätkä kasvoi 10 senttiä, kun taas vierasotteluissa painuttiin 15 senttiä alaspäin.

-Kotona taisimme ottaa turhiakin riskejä, kuten esimerkiksi pakit haastoivat vastustajia. Sitten vieraskentällä edes hyökkääjät eivät uskaltaneet hyökätä. Olihan se vähän munatonta, Lehtonen hymähtää.

Lehtonen on tuttu näky FC Interin kotikatsomossa. Hän tietää millaisen vastustajan KTP saa vastaan helatorstaina pelattavassa ottelussa.

-Viime kauden pettymyksen jälkeen Interillä on lähtenyt kausi hyvin käyntiin. Vähän pelkään, että Kotka joutuu kylmään kyytiin, mutta Interillä on hieman poissaoloja. Vahid Hambo olisi tehnyt kyllä pahaa jälkeä, Lehtonen sanoo.

-Inter tykkää hyökätä hyvällä itseluottamuksella. Kotkan saumat tuntuvat olevan ihan perusvastahyökkäyspelaamisessa. Kun Inter pitää palloa ja nostaa ukkoja ylöspäin, siinä voi avautua iskun paikkoja, joihin Jarokin yritti maanantain ottelussa Interiä vastaan, yksi Inter-fanien suurimmista seuralegendoista jatkaa.

Inter-KTP helatorstaina 14.5. kello 18.30 Kupittaan jalkapallostadionilla.

Kimmo Muttilainen