lauantai 16. toukokuuta 2015

Ennakko: Tappioputkea katkaisemaan

Eihän tämä kenellekään yllätyksenä tullut, että KTP häviää liigakaudella enemmän otteluita kuin voittaa. Kahden peräkkäisen tappion jälkeen ei kuitenkaan tunnu hyvältä. Sunnuntaina odotusarvot voittokantaan paluusta kasvavat, mutta ennakkoon KTP lähtee haastajana, vaikka joukkue pääsee vihdoin ja viimein oikealle kotikentälleen.

KTP:llä on alla kaksi heikkoa esitystä. Käytännössä kotkalaisjoukkue pelasi kaksi edellistä ottelua täysin erilaisilla kokoonpanoilla. Syynä tähän olivat loukkaantumiset, jotka ravistelevat joukkueen iskukykyä nyt (epä)reilulla kädellä. KTP:n syömähampaiden ollessa poissa löytyy ratkaisijoita aniharvoin vaihtopenkiltä.

Sunnuntainen vastustaja SJK eli Seinäjoen Jalkapallokerho pelasi viime kaudella historiansa ensimmäisen pääsarjakautensa. Vaikka seinäjokelaisella jalkapallolla löytyy vankka ja värikäs historia, on uusin tulokas kuitenkin nykyliigan nuorin seura. SJK tarrasi hopeaan heti debyyttikaudellaan ja täksi kaudeksi joukkueen kokoonpano on vahvistunut entisestään. Joukkue haluaa haastaa tosissaan HJK:n.

Pelkästään pelaajamateriaaleja vertailemalla on SJK sunnuntaisen ottelun kiistaton suosikki. Vielä ei ole tarkkaan tiedossa ketkä kotkalaispelaajista pystyy palaamaan tositoimiin, mutta ei koskaan kannata aliarvioida kotikentän ja -yleisön merkitystä. SJK saapuu Kotkaan jo tänään ja harjoittelee kertaalleen tuoreella Arto Tolsa -arenan tekonurmella. Jaksan uskoa, että niin yleisöllä kuin joukkueella on vahva halu näyttää todellinen iskukyky kauden ensimmäisessä varsinaisessa kotiottelussa. Toivon todella, että nyt evakkopelien jälkeen KTP haluaa näyttää olevansa inhottava vastustaja kenelle tahansa – varsinkin kotikentällään.

KTP-SJK. Jalkapalloliigaa sunnuntaina 16.5. kello 17 Arto Tolsa -areenalla.

Ankkurin toimitus