perjantai 8. toukokuuta 2015

Raportti: KTP jäi saarelaisten jalkoihin

KTP ei pystynyt jatkamaan voittojen tiellä vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Erinomaisen VPS-ottelun jälkeen KTP ei saanut kehnolla Wiklöf Holding -areenalla peliään käyntiin käytännössä lainkaan. Maalivahtien virhearvioinnit värittivät ottelun kulkua, eikä kotkalaisten unelma-alkukaan ei auttanut, vaan IFK piti pisteet kotonaan 2-1-voitollaan.

Samuli Kaivonurmi viimeisteli KTP:n johto-osuman jo kolmannella peliminuutilla, kun IFK:n veräjänvartija Otso Virtanen potkaisi puhtaan hudin pallosta. Kaivonurmi kiitti tilaisuudesta ja latasi pallon varmasti verkon perukoille.

Avausmaalin jälkeen IFK sai paremmin otetta pelistä ennen kaikkea erikoistilanteidensa ansiosta. Tasoitusmaali syntyi jo 11. minuutilla kulmapotkusta. KTP:n maalivahti Jere Pyhäranta meni hieman kesysti keskitykseen nyrkkeillen sen suoraan 16 metrin rajalle Tommy Wirtaselle, joka laukoi tarkasti vasempaan alakulmaan.

Yleisössä odotettiin jo tauolle menoa tasalukemissa, mutta sitten tapahtui aivan odottamatonta. Pyhärannan avauspotku kilpistyi Nosh A Lodyn rintakehään, mistä pallo kimposi kuin tarjottimella kärkkäälle IFK-hyökkääjä Diego Assisille. Pyhäranta tuli tilanteessa vastaan, mutta erotuomari Antti Munukka näki tilanteessa ainekset rangaistuspotkuun. Duarte Tammilehto tyylitteli pilkusta pallon hallitusti maaliin.

Ensimmäisen puoliajan aikana KTP:llä oli parisen tilanteen poikaista lisäosumien tekemiseen, mutta peliä vaikuttivat voimakas vastatuuli sekä heikkokuntoinen pelikenttä. KTP ei saanut toisella puoliajalla peliään käyntiin lainkaan, eikä potentiaalisia maalipaikkoja tasoitusmaalin tekemiseen syntynyt. Sitä vastoin IFK:lla oli kolme, jopa neljä erinomaista tilaisuutta iskeä ottelussa kolmas maali. Tästä toimikoon osoituksena kamppailun laukaustilasto, joka meni isäntien hyväksi selkeästi 16-4.

Tappion lisäksi KTP koki kovia myös pelaajaosastolla. Pelikentän jätti loukkaantumisten takia Kaivonurmi, Josh Mulvany sekä Shane McFaul. Toisen puoliajan alussa KTP:n tuore hankinta Marcus Heimonen pääsi vaihdosta kentälle.

KTP:n seuraava ottelu pelataan jo helatorstaina 14.5. Turussa FC Interiä vastaan. KTP:n valmennusjohdolla riittää miettimistä pelin kuntoon saamiseksi sekä kokoonpanon kanssa, mikäli kolmikko ei pysty pelaamaan tuolloin. IFK-ottelusta sivussa olleet Tamas Gruborovics ja Sasha Anttilainen pystynevät pelaamaan jo torstaina.