keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ennakko: Lahti saapuu Kotkaan vierailulle

Sarjataulukossa KTP:tä sijaa ylempänä majaileva FC Lahti saapuu torstaina Arto Tolsa -areenalla. Yhden ottelun kotkalaisia vähemmän pelanneen lahtelaisjoukkueen kohtalona on ollut tehottomuus hyökkäyspäässä, sillä joukkue on tehnyt 10 maalia. Yhdeksästä ottelusta vain kaksi on päättynyt voittoihin peräti neljä tasapeleihin. Lahden puolustus on kuitenkin toiminut hyvin, keskimäärin vain maalin ottelua kohden.

KTP ja Lahti kohtasivat toisensa tällä kaudella sarja-avauksessa, kun Lahden Kisapuistossa pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella. Viime kauden pronssimitalisti hallitsi hieman kenttätapahtumia ja sai kahteen kertaan pallon KTP:n maalikehikkoonkin.

Viimeisen neljän ottelun aikana Lahti on pelannut vuoristoratamaisesti. Edellinen kotiottelu  päättyi 1-2-tappioon RoPS:ia vastaan ja nyt lahtelaiset pelaavat jo kolmannen peräkkäisen vierasottelunsa. Ennen Kotkaan saapumistaan Lahti voitti Kuopiossa 3-0, mutta viime viikon lauantaina Ilves oli parempi maalein 2-1.

KTP päätti neljän voitottoman ottelun putkensa viime sunnuntaina Pietarsaaressa, kun Jaro kaatui maalein 2-0. Vielä on epäselvää pystyvätkö Jaro-ottelussa poissaolleet palaamaan tositoimiin Lahtea vastaan. Todennäköisesti Shane McFaul, Josh Mulvany ja Samuli Kaivonurmi ovat ainakin poissa kotkalaisjoukkueen vahvuudesta.

Ankkurin toimitus