tiistai 22. syyskuuta 2015

Ennakko: Pakkovoiton tuntua ilmassa

Kolme peräkkäistä otteluaan hävinnyt KTP matkustaa keskiviikoksi Helsinkiin kohdatakseen tuikitärkeässä liigaottelussa Helsingin IFK:hon. Kyseessä on vasta joukkueiden välinen toinen kohtaaminen, mutta HIFK tulee jo runsaan viikon päästä Kotkaan pelaamaan joukkueiden kolmannen koitoksen.

Sarjajumboksi valahtanut KTP tarvitsee kiperästi pisteitä. Käytännössä koko kauden jumbona majaillut Vaasan Palloseura on nostanut tasoaan ja on noussut jo 10:nneksi. KTP:n yläpuolella 11:ntenä eli karsijan paikalla on tällä hetkellä Jaro, joka on KTP:stä yhden pisteen päässä.

Kotkalaisjoukkueen jumbopaikkaa voidaan pitää sikäli oikeutettuna, että joukkue on tehnyt liigassa vähiten maaleja – ja vastaavasti päästänyt eniten. Nämä molempien kenttäpäätyjen ongelmat ovat olleet silmin nähtävissä kolmessa edellisessä ottelussa, jossa joukkue on onnistunut maalinteossa kolme kertaa ja päästänyt peräti 10 maalia.

Puolustus ei voi millään muotoa saada puhtaita papereita peliotteistaan, sillä viime sunnuntaisessa ottelussa SJK:ta vastaan KTP päästi vastustajansa tekemään maalit aivan liian helposti. Flegmaattisuus ja helpot virheet ovatkin olleet leimaa-antavia viime aikoina otteissa. Nyt näihin on tultava selkeä parannus.

Ennen sunnuntaita HIFK:kin oli hävinnyt kolme liigaotteluaan maalisuhteella 1-7. Tähtirinnat sai kuitenkin balsamia haavoilleen vierasottelussa FC Lahtea vastaan, kun helsinkiläiset voittivat ottelun puhtaasti maalein 5-0. KTP:n onni olisikin, jos HIFK lähtisi keskiviikkoillan koitokseen hieman nappi auki. KTP:n on löydettävä se samainen asenne, mikä joukkueessa oli ennen maaottelutaukoa. Muuten ei kunnian kukko laula, mutta kutsuhuudot kohti alempaa sarjatasoa kaikuu korvissa entistäkin lujempaa.

Ankkurin toimitus