sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ennakko: RoPS taistelee mitalista, KTP sarjapaikasta

Veikkausliigan loppukauden otteluiden tärkeydestä on turha muistuttaa. KTP:n neljän tappiottoman ottelun putken pamahdettua poikki on kotkalaisjoukkueen jälleen palattava pisteiden tielle, jotta sarjassa säilyminen olisi mahdollista. Maanantaisessa ottelussa vastaan asettuva RoPS halajaa pisteitä, jotta napapiiriläiset säilyttäisivät ovat mahdollisuutensa mitalisijoille.

KTP on tällä hetkellä 10:ntenä 26 pisteellään, mutta alapuolella olevat Jaro (25 pts) ja VPS (22 pts) ovat pelanneet yhden ottelun kotkalaisia vähemmän. Muutamalla voitolla KTP vankistaisi tuntuvasti asemiaan, sillä piste-ero keskikastiin on viisi pistettä.

KTP tehnee muutoksia tappiollisen Lahti-ottelun avanneeseen kokoonpanoonsa. Jere Pyhäranta laski selkänsä taakse kolme maalia, joten on hyvinkin mahdollista että Craig Hill saisi mahdollisuutensa näyttää taitojaan RoPSia vastaan.

On mahdollista, että kärjessä nähtäisiin yhtäaikaisesti Niko Ikävalko ja Babatunde Wusu. Kaksikon yhteispeli sujui ajoittain jouhevasti, ja puhutaan senteistä, että Wusu olisi onnistunut toisen maalin viimeistelyssä Ikävalkon taidokkaasta keskityksestä. Mikäli kaksikko olisi samaan aikaan kärjessä, muuttaisi se keskikentän järjestelyä. Yksi mahdollisista vaihtoehdoista olisi se, että Tamas Gruborovics pelaisi ylempänä keskikenttäpelaajana ja hänen alapuolellaan selkeämmin puolustusvoittoisemmassa roolissa Shane McFaul.

KTP on kohdannut tällä kaudella RoPSin kaksi kertaa aiemmin. Rovaniemellä KTP oli täysin vastaantulija maalein 4-0 Aleksandr Kokon hattutempun siivittämänä. Arto Tolsa -areenalla pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen, mutta siinäkin ottelussa KTP oli vaikeuksissa, vaikka saikin yrittää voittomaalin tekemistä rangaistuspotkusta.

Joka tapauksessa ottelusta tulee varsin mielenkiintoinen, sillä sarjakolmonen RoPS tarvitsee pisteitä. Rovaniemeläisjoukkue on napannut täyden pistepotin neljä ottelua sitten. RoPS ei voi tulla Kotkaan vain peruuttelemaan, joten se avaa taatusti KTP:lle mahdollisuuksia omiin hyökkäyksiin. Suunnanmuutosten merkitys on tässä ottelussa korostetun tärkeässä roolissa.

Ankkurin toimitus