maanantai 28. syyskuuta 2015

Raportti: Taistelu tuotti tasapelipisteen

KTP:n ja HJK:n välinen sunnuntai-illan kamppailu tarjosi yleisölle paljon nähtävää, vaikka toisella puoliajalla kotkalaisjoukkue joutuikin puolustustaisteluun. 1-1-tasapeli taatusti tyydytti enemmän kotijoukkuetta, vaikka johtoaseman menettäminen kirpaisee aina.

KTP:n avauspuoliajan otteita kuvaa parhaiten sana ennakkoluulottomuus. Vihreävalkoiset uskalsivat haastaa helsinkiläisvastustajansa. Ensimmäinen 45-minuuttiset parhaat maalipaikat olivat KTP:llä. Ottelun 12. minuutilla HJK:n saksalaisvahti Thomas Dähne joutui jo esittämään torjuntataitojaan Ilari Äijälän laukauksen torjumiseksi. Puolen tunnin kohdalla Babatunde Wusu pelasi mainiosti puolustajien väliin Niko Ikävalkolle, joka pääsi nokatusten Dähnen kanssa. Valitettavan kova kosketus kuitenkin vesitti tilanteen.

HJK sai paremmin otetta, mitä vanhemmaksi ensimmäinen puoliaika kului. Hallitsevan Suomen mestarin laukausyritykset suuntautuivat lähes poikkeuksetta yli maalin. 37. minuutilla HJK rakensikin mallikkaasti, mutta Obed Malolon takakeinoinen ratkaisuyritys viuhui yli maalikehikon.

KTP sai johto-osumansa otolliseen aikaan. Elettiin jo puoliajan viimeisiä hetkiä, kun KTP:lle tuomittiin vapaapotku hyökkäysalueen oikeasta laidasta. HJK-puolustuksen purku Äijälän keskitykseen jäi puolittaiseksi ja Ville Oksanen laukoi ja aivan maalin edestä Nosh A Lody ohjasi vedon tekemällä liigauransa toisen maalinsa.

Toisella puoliajalla HJK otti peliä selvemmin haltuun. Avauspuoliajalla laukaukset kirjattiin tasan
8-8, mutta toisen puoliajan päättyessä oli laukaustilasto helsinkiläisten eduksi peräti 27-10. KTP joutui puolustustaisteluun, jossa kysyttiin asennetta ja kurinalaisuutta. Hirveän montaa huippuvaarallista maalipaikkaa HJK ei saanut ja monen monta kertaa laukausyritykset olivat suhteellisen ponnettomia.

Varttitunti ennen täyttäaikaa syntynyt HJK:n tasoitusmaali syntyi KTP-puolustuksen pienoisesta nukahduksesta. Rasmus Schüller lähetti tarkan syötön KTP-puolustajien väliin ja Ousman Jallow karkasi läpiajoon. Minuuttia aiemmin erinomaisen maalipaikan hukannut hyökkääjä ei tällä kertaa jättänyt saamaansa tilaisuutta käyttämättä, vaan sijoitti pallon varmasti maaliin.

Maalin jälkeen osa runsaslukuisesta HJK-faniosastosta osoitti idioottimaisuuttaan ryntäämällä kentälle juhlimaan tasoitusmaalia. Tilanne saatiin kuitenkin rauhoitettua ja peliä jatkettua normaalisti loppuun saakka.

Tasoitusmaalin jälkeen ottelu jatkui yhä HJK:n painostuksella, mutta KTP:n veräjällä Craig Hillin torjunnat ja laukauksien epätarkkuus estivät lisäosumien syntymisen. KTP sai viimeisen 10 minuutin aikana kaksi erikoistilannevapaapotkua. Jälkimmäisessä Eetu Muinosen keskitys pomppi vaarallisesti luukulle, mutta sieltä ei löytynyt jatkajaa.

KTP voi olla tyytyväinen napattuun pisteeseen. Joukkue nousi samoihin pisteisiin yhden ottelun vähemmän pelanneen Jaron kanssa, mutta pietarsaarelaisilla on maaliero kuusi maalia vähemmän pakkasella. RoPSille hävinnyt VPS on vain yhden pisteen päässä. KTP:n osalta kausi jatkuu jo ensi viikon sunnuntaina, kun HIFK saapuu vierailulle.