keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Ennakko: Hyvän vireen toivotaan jatkuvan

Maaottelutauko on ohitse ja on jälleen palata tositoimiin Veikkausliigassa. KTP hyödynsi tauon lepäämällä hieman ja harjoittelemalla tehokkaasti. Joukkueeseen hiljattain liittyneet Craig Hill, Babatunde Wusu ja Eetu Muinonen ovat sopeutuneet kotkalaisnippuun erinomaisesti.

Tauon jälkeen KTP matkustaa Lahteen, jossa kuluva kausi avattiin 1-1-tasapelillä. Ottelu oli hienokseltaan lahtelaisten hallintaa, mutta KTP siirtyi 1-0-johtoon Ilari Äijälän maalilla, mutta Matheus Alves tasoitti oman ylärimalaukauksen paluupallosta loppunumeroiksi 1-1 varttitunti ennen täyttä aikaa.

KTP:n kotiottelu FC Lahtea vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. Jos ensimmäisessä kohtaamisessa lahtelaiset laukoivat pääosin ohi maalin, ei KTP saanut kotiottelussaan kuin kolme laukausta kohti Henrik Moisanderin vartioimaa maalia. Lahti laukoi 11 kertaa, joista kuusi suuntautui kohti maalia.

KTP:n kokoonpano torstaisessa ottelussa Lahtea vastaan on täysin erilainen kuin kahdessa aiemmassa ottelussa. Joukkueeseen liittyneen trion lisäksi KTP:n vahvuudessa on Drew Lewis sekä Shane McFaul, Sasha Anttilainen ja Niko Ikävalko, jotka puuttuivat edellisestä kohtaamisesta loukkaantumisten takia. Tämä parantaa luonnollisesti kotkalaisten mahdollisuuksia pisteiden raapimisessa.

Kotkalaisjoukkue haluaa jatkaa tuloksellisesti hyviä otteitaan sarjatauon jälkeen. Ennen taukoa KTP pelasi neljä ottelua ilman tappiota ja edellisestä 11 ottelusta vain kolme on päättynyt tappioon. Näistä otteluista neljä päättyi pistejakoon ja neljä täyteen pistepottiin. Nyt KTP:n on pystyttävä jatkamaan hyviä otteitaan, jotta sarjapaikka varmistuisi ensi kaudeksi ennen päätöskierroksia. Tasainen sarjataulukko antaa toisaalta mahdollisuuden yltää keskikastin sijoitukseenkin, mikäli joukkue nappaa voitot yli puolista jäljellä olevista otteluista.

Ankkurin toimitus