torstai 10. syyskuuta 2015

Raportti: Lahti vei viiden maalin trillerin nimiinsä

FC Lahti pokkasi 3-2-kotivoiton KTP:stä tehden maalinsa puoliaikojen kriittisimmillä hetkillä. Avausmaali syntyi jo heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, toinen maali avauspuoliajan lopussa ja voittomaali aivan koko ottelun loppuhetkillä.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuutena tasainen, mutta se sai kotkalaisittain karmaisevan alun. Pelikello ei ollut ennättänyt kulua edes minuuttia, kun erotuomari Jari Järvinen tuomitsi jo rangaistuspotkun. Järvinen näki KTP:n keskikenttäpelaajan Shane McFaulin rikkoneen Lahden brassikärki Leandro Alvesia, mutta todellisuudessa minkäänlaista rikettä ei irlantilainen tehnyt. Alves itse sijoitti hankkimansa pilkun hallitusti maaliin tehden kauden yhdeksännen maalinsa.

KTP pääsi kuitenkin hyvin peliin mukaan ja tasoitusmaali oli syntyä jo 15. minuutilla, kun Niko Ikävalkon poikittaissyötöstä Valeri Minkenen laukoi maannuoliaisen 12 metristä. Lahden maalivahti Henrik Moisander onnistui kuitenkin selvittämään kudin vaikeuksista huolimatta.

KTP sai pelin tasoihin 23. minuutilla, kun Lahden laitapuolustaja Mikko Hauhia oli pakotettu syöttämään alaspäin Aleksi Tarvosen vahvan prässin ansiosta. Ikävalko haistoi tämän syötön ja pääsi lataamaan pallon varmasti maaliin. Ikävalko on tehnyt nyt kolme maalia kolmessa peräkkäisessä pelaamassaan ottelussa.

Torstai-illan näyttävin osuma nähtiin vain hetkeä ennen puoliaikavihellystä. Lahti rakensi maltillisesti
hyökkäyksen vasemmalta laidalta, kunnes Pyry Kärkkäisen puolenvaihto tavoitti oikealta kaistalta Mika Ääritalon. Ääritalo päätti kokeilla laukausta hieman pienestä kulmasta. Se kannatti, sillä laukaus viuhui vihaisesti aivan vasempaan yläkulmaan. Ääritalon osuma on ehdottomasti yksi kuluvan kauden komeimmista.

Toiselle puoliajalle siirryttäessä Lahti sai paremmin otetta pelistä ja sai luotua painetta KTP:n maalille ennen kaikkea kulmapotkujensa ansiosta. Näistä syntyikin muutama varteenotettava maalipaikka, mutta laukausten tarkkuus ja Pyhärannan varmat otteet maalin suulla estivät lisäosumien synnyn.

KTP pääsi peliin mukaan ennen kaikkea vaihtojen ansiosta. Tasoitusmaali syntyi 71. minuutilla, kun lopulta Marcus Heimosen keskityksen Babatunde Wusu ohjasi lähietäisyydeltä maaliin. Wusu oli lähellä viedä KTP:n johtoonkin vain 10 minuuttia myöhemmin. Wusu laukoi suoraan ilmasta Ikävalkon pitkästä keskityksestä, mutta terävä kuti viuhui tulisesti vain hieman yli maalin.

Loppua kohden Lahti sai luotua jälleen painetta hyökkäyksillään, mutta KTP onnistui selvittämään tilanteet kulmapotkuiksi. Lahdelle kirjattiin viimeisen 10 minuutin aikana peräti kuusi kulmapotkua, joista viimeinen tuotti lopulta tulosta. Mikko Kuninkaan kulmapotku (Lahden 11:s) tavoitti maalin edessä Pekka Lagerblomin, joka riuhtoi itsensä vapaaksi ja puski pallon maaliin. Pelikello näytti tuossa vaihessa 89 ja puolta minuuttia.

Lahden johto-osuman jälkeen KTP sai aikaiseksi vielä kovan mylläkän aikaiseksi, mutta hiekka tiimalasissa ei enää riittänyt tasoitusmaalin tekemiseen. Kovasta taistelustaan ja hyvästä peliesityksestään huolimatta KTP:tä ei palkittu edes tasapelipisteellä, mikä olisi ollut vähintäänkin ansaittua. Kun jalkapallossa ei tyylipisteitä, eikä armopaloja jaeta, oli KTP:n tyytyminen kotimatkalle ilman pisteitä.

Kausi jatkuu jo ensi maanantaina, kun sarjan kärkiporukoihin lukeutuva Rovaniemen Palloseura saapuu Kotkaan.

Ankkurin toimitus