sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Raportti: KTP:lle kolmas peräkkäinen tappio

KTP:n pelaajat joutuivat poistumaan kentältä jälleen tappio niskassaan. SJK nappasi toisen puoliajan maaliensa ansiosta 3-1-voiton. SJK:n maaleista vastasivat kaksi maalia iskenyt Roope Riski ja kerran osunut Toni Lehtinen. KTP:n ainokaisesta vastasi Niko Ikävalko, mikä olikin yksi koko liigakauden komeimmista täysosumista, mutta sekin oli lopulta vain laiha lohtu.

KTP tuli hyvällä asenteella otteluun, mutta varttitunnin jälkeen vierasjoukkue otti tahtipuikon haltuunsa, eikä luovuttanut sitä kotkalaisille enää kertaakaan. SJK loi vaarallisia maalipaikkoja, mutta liigadebyyttinsä tehnyt Craig Hill näytti taitonsa pääsarjatasolla. Esimerkiksi vajaan puolen tunnin kohdalla Hill poimi Wayne Brownin alakulmalaukauksen mallikkaasti.

Kun SJK ei paikkojaan käyttänyt, onnistui KTP harvoistaan. Kotijoukkue sai vapaapotkun noin 26 metriä maalista, kun pelikellossa oli 38 minuuttia. Ikävalko laukoi taidokkaasti pallon yli muurin ja pallo kiersi tarkasti vasempaan kulmaan. Ikävalko oli osua toistamiseen vapaapotkusta avauspuoliajan viimeisellä minuutilla, mutta tällä kertaa laukaus kiertyi vain metrin verran ohi maalista.

Toisella puoliajalla SJK jatkoi hallintaansa ja sai ansaitun tasoitusmaalinsa jo 53. minuutilla. Ariel "Tuco" Ngueukam keskitti ja Riski tuli väellä ja voimalla tilanteeseen puskien pallon Hillin käsien kautta vasempaan laitaan. Maalin synnyssä edesauttoi kotkalaisten heikko puolustaminen.

Edellisen RoPS-ottelun tapaan KTP:n hyökkäykset olivat todella vähissä. KTP yritti kuitenkin rimpuilla pelissä mukana, mutta Veikkausliigan kärkijoukkueisiin lukeutuva seinäjokelaisjoukkue käänsi kamppailun nimiinsä. Riski oli jo lähellä osua 77. minuutilla, mutta hänen laukauksensa kilpistyi ylärimaan. Vain kuutisen minuuttia myöhemmin Johannes Laaksosen matala keskitys tavoitti Lehtisen, joka pääsi jälleen heikon puolustamisen ansiosta laukomaan vapaasti pallon oikeaan yläkulmaan.

SJK:n voittonumerot sinetöityivät rangaistuspotkusta, kun erotuomari Jari Järvinen näki Ville Oksasen kaataneen Lehtisen. 3-1-osuman sai tililleen Riski, joka laukoi pallon maaliin ilman suurempia vaikeuksia. Kyseessä oli KTP:lle kolmas peräkkäinen tappio ja peräti kuudes, jossa vastustaja on tehnyt voittomaalinsa viimeisen 10 minuutin aikana.

KTP:n edellisessä kotiottelussa sarjakärki RoPSia vastaan Arto Tolsa -areenalla kamppailua seurasi mukavat 3106 katsojaa. Nöyryyttävä 0-4-tappio ja hampaaton peliesitys ei innostanut sunnuntai iltapäivänä paikan päälle enää kuin 1320 katsojaa.

KTP ei voi jäädä kauaksi aikaa surkuttelemaan tappioitaan, sillä kausi jatkuu jo keskiviikkona vierasottelulla HIFK:ta vastaan. Kahden ottelun viikko huipentuu sunnuntaiseen kotiotteluun HJK:ta vastaan. Sarjan tyvipäässä taistelu jatkuu tasaisena, sillä sarjajumbo KTP on pisteen päässä Jarosta ja kolmen pisteen päässä VPS:stä, joka on hävinnyt vain yhden ottelun viimeisestä kuudesta kamppailustaan.

Ankkurin toimitus