torstai 3. syyskuuta 2015

KTP:n rysään tarttui kolme saalista

KTP päätti hankkia vielä siirtoikkunan sulkeutumispäivänä kolme uutta pelaajaa joukkueeseensa. Uusina kasvoina joukkueeseen liittyvät maalivahti Craig Hill, joka pelaa loppukauden mittaisella lainasopimuksella, sekä keskikenttäpelaaja Eetu Muinonen ja hyökkääjä Babatunde Wusu, jotka siirtyivät kotkalaisseuran omiksi pelaajiksi loppukauden mittaisilla sopimuksilla.

27-vuotias Craig Hill siirtyy Kotkaan Kakkosen Joutsenon Kultsusta, jossa veräjänvartija on pelannut viime kaudesta lähtien. 188-senttisen pohjoisamerikkalaisen on kerrottu useasta lähteestä olleen joutsenolaisten riveissä parhaimmistoa ottelusta toiseen. Nähtäväksi jää miten pallo tarttu näppeihin liigatasolla.

Mikkeliläisen jalkapallon kasvatti, mutta pitkän uran MyPassa pelannut Eetu Muinonen, 29, siirtyi Kotkaan Norjan kolmanneksi korkeimman sarjatason joukkueesta nimeltä Fram Larvik. Poika- ja nuorisomaajoukkueissa pelannut keskikenttäpelaaja pystyy pelaamaan niin laidassa kuin tarvittaessa kymppipaikalla. Edellisistä liigaotteluista on jo ennättänyt kulua neljä vuotta, sillä kaudella 2011 Muinonen pelasi RoPSissa. Kaikkiaan 117 liigaottelua ja 15 liigamaalia tehnyt Muinonen on pelannut myös Ykkösessä kaikkiaan 81 ottelua tehden seitsemän täysosumaa.

Hyökkäysosastoa vahvistava Babatunde Wusu muistetaan viisi kautta Veikkausliigassa pelanneen JJK:n fanien suosikkina. Kolmen JJK-kauden aikana Wusu viimeisteli 59 liigaottelussa 28 maalia. Ennen Jyväskylään siirtymistään suomalaistunut nigerialaishyökkääjä pelasi liigaa Turun Palloseurassa vuosien 2003-04 ja 2009-10 välisenä aikana. Kaikkiaan Wusu on pelannut 116 liigaottelua, joissa maaliverkko on soinut 42 kertaa. Kuluvalla kaudella Wusu on pelannut Kakkosen FC Vaajakoskessa.

Hill saa KTP:ssä pelinumerokseen 33, kun taas Muinonen numeron 24 ja Wusu 25. Aika ja ennen kaikkea ottelut näyttävät onko kolmikosta auttamaan raitapaitoja liigatasolla. On tärkeää, että kolmikko sopeutuu nopeasti kotkalaisjoukkueeseen, sillä ainakin tällä hetkellä joukkue seilaa mukavassa myötätuulessa, neljän tappiottoman ottelun putkessa. Liiga jatkuu maaottelutauon jälkeen viikon päästä torstaina 10.9., kun KTP matkaa FC Lahden vieraaksi.

Ankkurin toimitus