tiistai 15. syyskuuta 2015

Raportti: KTP:n ilon aiheet vähissä

Rovaniemen Palloseura vieraili Kotkassa hakien selvänumeroisen 4-0-vierasvoiton ja ponkaisi koko Veikkausliigan kärkeen. Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, kun rovaniemeläisjoukkue latoi kolme maalia reiluun seitsemään minuttiin.

RoPS oli suurella hyöryllä peliin. Jo toisella minuutilla KTP:n maalivahti Jere Pyhäranta sai venyä parhaimpaansa liigan maalipörssin kärkinimi Aleksandr Kokon laukaukseen. Ainoa varteenotettava tilanne, josta KTP olisi voinut tehdä maalin syntyi 10. minuutilla. Niko Ikävalko levitti pallon oikeaan laitaan Felipe Aspegrenille, joka toimitti pallon luukulle. Babatunde Wusu pääsi palloon, mutta hänen ensimmäinen kosketuksensa oli liian kova ja pallo karkasi.

Kamppailun 26. minuutilla kirjattiin avauspuoliajan KTP:n ainoa laukaus, kun Wusu laukoi 18 metristä, mutta heppoiseksi jäänyt yritys oli helppo torjuttava RoPS-vahti Tomer Chencinskille. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin RoPS jatkoi vyörytyksiään kohti kotkalaisten veräjää. 28. minuutilla William John laittoi jo pallon maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Saman minuutin sisällä Janne Saksela laukoi pallon vaarallisesti ylärimaan.

Avausmaali syntyi 38. minuutilla KTP:n keskialueen pallonmenetyksen seurauksena. John pelasi pallon Mostagh Yaghoubille, joka kuljetuksensa jälkeen tarjoili erinomaisen syötön kahden KTP-pelaajan välistä takaisin Johnille, joka nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen Pyhärannan.

RoPSin toinen osuma syntyi 45. minuutilla, kun rajaheiton jälkitilanteesta Juha Pirinen keskitti maalille, Saksela kuoletti pallon ja jatkoi toiseen aaltoon Ville Saxmanille, joka täräytti tarkasti vasempaan alakulmaan. Vielä ennen tauolle siirtymistä erotuomari Miikka Lähdesmäki tuomitsi rovaniemeläisille rangaistuspotkun. Kukaan ei voi kiistää, etteikö Ville Oksanen aiheuttanut kontaktia, mutta mistään kovasta osumasta ei ollut kyse. Kokko laukoi hankkimansa rangaistuspotkun varmasti vasempaan alakulmaan.

Toinen puoliaika oli enää vain muodollisuus, mutta kotkalaisittain surullisinta on se, ettei joukkueelle kirjattu yhtään maalintekoyritystä, saati edes laukausta. Tilanteet olivat vähissä ja RoPS onnistui kaunistelemaan loppunumeroiksi 0-4 Johnin iskettyä illan toisen osumansa.

KTP on päästänyt nyt kahdessa viime ottelussaan peräti seitsemän maalia. Joukkueen valmennusjohdon on syytä keksiä lääkeitä ensi sunnuntaiksi, kun vastaan asettuu niin ikään liigan kärkiporukoihin lukeutuva Seinäjoen Jalkapallokerho. Sarjapaikastaan taistelevalla KTP:llä ei enää ole varaa lepsuiluihin, sillä piste-ero sarjajumbo VPS:aan on huvennut kolmeen pisteeseen. Vaasalaiset ovat vielä pelanneet yhden ottelun kotkalaisia vähemmän ja heidän maalieronsa on KTP:tä parempi.