tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ennakko: KTP haastajana Napapiirin reissulle

KTP:n kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Rovaniemen Palloseuraa vastaan. RoPS on noussut erinomaisten viimeaikaisten otteidensa ansiosta kuntopuntarin kärkijoukkueeksi voittaen viidestä edellisestä liigaottelustaan peräti neljä. Lisäksi RoPS on noussut sarjataulukossa vaikean alkukauden jälkeen neljänneksi.

KTP on kuntopuntarissa samalla sijalla kuin sarjataulukossakin eli yhdeksäntenä. Kotkalaisjoukkue lähtee auttamatta haastajana otteluun, vaikka historian valossa RoPS on ollut kotkalaisjoukkueille suotuisa vierasvastustaja. Joukkueiden edellinen liigakoitos pelattiin vuonna 2008 ja tuolloin rovaniemeläiset olivat parempia selvästi maalein 3-0, mutta se onkin rovaniemeläisten ainoa kotivoitto viimeisestä viidestä kohtaamisesta. Niin FC KooTeePee kuin Kotkan TP pystyivät hakemaan täydet kolme pistettä napapiiriltä. Kaikkiaan vierasvoiton kotkalaisjoukkueet nappasivat kolmesti. Vuonna 2000 joukkueet tahkosivat maalittoman tasapelin.

Vuonna 2003 joukkueet kohtasivat kaksiosaisessa liigakarsinnassa, jossa RoPS oli yhteismaalein 6-4. Ensimmäinen osaottelu pelattiin tuolloin Kemin Junkohallissa, jossa RoPS oli parempi maalein 4-1. KooTeePeen sinnikkäästä taistelusta ja niukasta 3-2-kotivoitosta huolimatta oli kotkalaisille tuomioina sarjasta putoaminen, kunnes kabinettipäätöksellä joukkue sai pitää pääsarjapaikkansa.

KTP joutuu antamaan tasoitusta pelaajarintamallaan, sillä sivussa ovat yhä Sasha Anttilainen, Samuli Kaivonurmi, Shane McFaul sekä Josh Mulvany. Lisäksi Nosh A Lodyn pelaaminen on epävarmaa nivusvamman takia. Ilahduttavaa on ollut se, että sekä Niko Ikävalko että Aleksi Tarvonen ovat pystyneet harjoittelemaan jo täysipainotteisesti. Ikävalko ja Tarvonen kävivät pelaamassa myös Susien riveissä yhden ottelun, jossa molemmat onnistuivat maalinteossa, kun kouvolalaisjoukkue voitti FC Lahti Akatemian maalein 3-2.

Ankkurin toimitus