sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Ennakko: Ettei vain gorilla nousisi selkään

KTP on pelannut neljä viimeistä otteluaan tekemättä maaliakaan. Edellinen voitto on lähes kuukauden takaa, kun kotkalaiset nappasivat 2-0-vierasvoiton Pietarsaaresta. Sarjataulukko paljastaa myös sen, että KTP on tehnyt liigassa vähiten maaleja, mutta samalla myös päästänyt eniten.

KTP on kärsinyt läpi kauden kroonisesta ongelmasta nimeltä maalinteko. Joukkue on tehnyt vain yhdeksän maalia 14 ottelussa. KTP pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa Anjalankosken jalkapallostadionilla VPS:aa vastaan, jossa kotkalaisjoukkue teki kolmasosan kaikista tähänastisen kauden maaleistaan.

Takavuosina erinomaisena kotijoukkueena tunnetulla KTP:llä on ollut nyt ongelmia myös kotiyleisön edessä, sillä maaliverkko on soinut Arto Tolsa -areenalla vasta kertaalleen neljässä ottelussa. Maanantaisessa kotiottelussa vastaan asettuva KuPS on kärsinyt niin ikään maalinteon tuskasta, mutta kuopiolaiset katkaisivat seitsemän ottelun mittaisen voitottomien otteluiden putkensa viime viikolla Maarianhaminassa. KuPS on tehnyt vain 10 maalia 12 pelaamassaan ottelussa, mutta maaleista kolme syntyi juurikin edellisessä ottelussa, kun joukkue nappasi 3-2-vierasvoiton IFK Mariehamnista.

Vaikka KuPS on tehnyt seitsemässä vierasottelussaan vain seitsemän maalia, on savolaisjoukkue sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue. Matkaotteluista mukaan on tarttunut yhdeksän pistettä, mikä on vain yhden vähemmän kuin KTP on napannut koko kauden aikana. Joukkueet kohtasivat toisensa jo kertaalleen Kouvolassa ja tuolloin KuPS vei pisteet 1-0-voitollaan.

KTP pelasi viime viikon keskiviikkona Turussa erinomaisen toisen puoliajan, mutta tehottomuus laadukkaissa maalipaikoissa vesitti maalien synnyn. Joukkueen on löydettävä samanlainen taistelu ilme heti ottelun alusta lähtien, mikäli vihreävalkoiset haluavat haalia pisteitä.

KTP-KuPS maanantaina 22.6. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla

Ankkurin toimitus