torstai 18. kesäkuuta 2015

Raportti: Inter hyödynsi tehokkaasti vastahyökkäyksensä

KTP:n Interin vierailut eivät historian saatossa ole paljoa riemunkiljahduksia aiheuttaneet.
Edellinen ja ainoa vierasvoitto on runsaan 15 vuoden takaa. Kovin suuret odotukset eivät
olleet tälläkään kerralla, sillä reilua kuukautta aiemmin joukkueiden iskettyä yhtään oli Inter
napannut tylyn 4-1-voiton.

KTP tuli kuitenkin otteluun nälkäisenä ja hyvällä asenteella. Vaarallisille maalipaikoille
ei joukkue kuitenkaan ensimmäisen puoliajan aikana päässyt. Sitä vastoin kotijoukkue Inter
onnistui vastaiskujensa ansiosta murtautumaan laadukkaille maalipaikoille ja ne tuottivatkin
lopulta tulosta.

Ottelun 19. minuutilla Guy Gnabouyou karisti kannoiltaan kilpajuoksussa KTP-toppari Jordi Van Gelderenin ja tarjoili maalin eteen poikittaissyötön, jonka Henri Lehtonen päästi tahallaan haarojensa välistä Mika Ojalalle, joka sai tällätä varman johto-osuman.

Ennen kuin Inter iski toistamiseen, oli joukkueella neljä huippuvaarallista maalipaikkaa lisätä
johtoa, mutta KTP-vahti Jere Pyhäranta osoitti erinomaisuuttaan torjunnoillaan. Interin toinen
maali syntyi reilua minuuttia ennen taukovihellystä ja jälleen vastahyökkäyksestä. Ojala
kuljetti hyvällä tempolla pitkän tovin, kunnes löysi laidasta Gnabouyoun. Ranskalaiskärki kiitti
pallosta, kavensi rangaistusalueella keskemmälle ja laukoi todella tarkasti oikeaan alakulmaan.

Toiselle puoliajalle marssi todella sisuuntunut kotkalaisryhmä. Joukkueen päättäväisyyden pystyi
aistimaan katsomon viimeiselle penkkiriville asti. Tamas Gruborovics oli kaventaa numeroita jo
viiden minuutin jälkeen, mutta pusku viuhui vain hitusen yli maalin.

Tunnin kohdalla kentälle vaihdettu Juho Lehtonen pelasi pirteimmän ottelunsa KTP-nutussa. Kymmenen minuuttia vaihtonsa jälkeen Lehtonen oli ohjata keskityksen takakulmaan, mutta pallo painui vain senttejä ohi oikean tolpan. Paria minuuttia myöhemmin KTP loi mallikkaan tilanteen rangaistusalueen sisälle, jossa Lehtonen oli jälleen pahanteossa, mutta tällä kertaa maalin synnyn esti maaliviivalta laukauksen peittänyt laitapuolustaja Joni Aho.

KTP sai maalipaikkojensa myötä hyvän otteluun ja vajaaseen neljään minuuttiin peräti viisi kulmapotkua, mutta niistä eivät kotkalaiset onnistuneet saamaan vaarallista aikaan. Kun KTP hallitsi tilanteiden luomista, keskittyi Inter varjelemaan kahden maalin johtoasemaansa ja vastahyökkäyksiinsä.

Vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua Gnabouyoulla oli kaksikin laadukasta maalipaikkaa naulata viimeinen naula kotkalaisten arkkuun. Kumpaisillakin kerroilla Pyhäranta maalissa hoiti tilanteen mallikkaasti. Loppunumerot 3-0 syntyivät erotuomarin antamalla lisäajalla, kun Petros Kanakoudisin pitkä keskitys tavoitti kärjestä ottelun tehomiehen Ojalan. Ojala siirsi Nosh A Lodyn sivuun ja viimeisteli tarkalla laukauksellaan päätösluvut.

KTP on pelannut nyt neljä viimeistä otteluaan tekemättä maaliakaan. Kausi jatkuu nopeasti juhannuksen jälkeen jo maanantaina, kun Kotkaan saapuu vieraita Savonmaalta.