maanantai 8. kesäkuuta 2015

Raportti: Kova taistelukaan ei auttanut, IFK Mariehamn haki voiton

KTP hävisi tällä kaudella toistamiseen IFK Mariehamnilla, kun ahvenanmaalaisjoukkue kävi pokkaamassa 2-0-vierasvoiton Arto Tolsa -areenalla. KTP taisteli ottelussa erinomaisesti, mutta toisella puoliajalla vierailija osoitti paremmuutensa. IFK:n maaleista vastasivat Brian Span ja Josef Ibrahim.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa maalintekemiseen. Ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyi viidennellä minuutilla, kun Philip Sparrdal Mantilla laukoi, mutta Jere Pyhäranta torjui erinomaisesti vasemmasta alakulmasta. KTP vastasi kolmea minuuttia myöhemmin, kun Juuso Salosen keskityksestä Ville Oksanen puski hieman yli maalin.

Ensimmäisen puoliskon maukkain paikka syntyi 10. minuutilla Niko Ikävalkolle, joka pääsi laukomaan erinomaisesti pelatusta kulmapotkusta, jossa Salonen jatkoi Aleksi Tarvosen lähettämän kulman, mutta laukaus hyvästä paikasta huolimatta karkasi yli maalin. IFK:n Robin Sid pääsi 18. minuutilla nokatusten Pyhärannan kanssa, mutta jälleen kerran KTP-vahti vei pidemmän korren.

Vielä ennen avauspuoliajan päättymistä molemmilla joukkueilla oli yhdet maalipaikat. Paria minuuttia ennen taukoa Juho Lehtonen pääsi laukomaan paluupalloon, mutta laukaus viuhui maalin lisäksi yli päätykatsomon. IFK:n Diego Assis oli hyvästä Thomas Mäkisen tarjoilusta, mutta Pyhäranta torjui mallikkaasti.

Toisella puoliajalla IFK hallitsi ottelua ja KTP sai syöttöpelinsä uomiinsa vain ajoittain. IFK hallitsi enemmän peliä ja sai siten luoduksi kotkalaisia enemmän laatupaikkoja. Kamppailun avausmaali syntyi 52. minuutilla, kun Assis syötti taidokkaasti Jordi Van Geldrenin ja Shane McFaulin väliin ja Span puikahti maalintekoon laukomalla pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

IFK:n toinen osuma syntyi jo erotuomari Petteri Karin osoittamalla lisäajalla. Sparrdal Mantilla lähetti Ibrahimin läpiajoon ja eikä hän paikastaan erehtynyt. Molemmissa maaliin johtaneissa tilanteissa Pyhäranta oli täysin voimaton.

Toisen puoliajan ainoa varteenotettava tasoitusmahdollisuus syntyi 69. minuutilla, kun Oksasen vahvasta esityöstä Lehtonen esitti tyylipuhtaan kääntölaukausen, joka kuitenkin suuntautui täysin Otso Virtasen syliin.

KTP siirtyi maaottelutauolle kahden ottelun tappioputkessa. Seuraavan kerran KTP on tositoimissa ensi viikon keskiviikkona 17.6., kun vihreävalkoiset matkaavat kauden aikana toista kertaa FC Interin vieraaksi. Tauon voidaan sanoa tulleen hyvään saumaan, sillä sairastuvalla on jo melkoinen tungos sekä joukkue pääsee harjoittelemaan uusia jippoja hyökkäyspelaamiseensa. KTP on näet tehnyt vasta yhden maalin neljässä Arto Tolsa -areenalla pelaamassaan ottelussa.

Ankkurin toimitus