perjantai 26. kesäkuuta 2015

Raportti: KTP haki pisteen Pietarsaaresta

KTP saalisti tasapelipisteen vierasottelustaan Jarosta. Maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa kotkalaisjoukkue ei hyökkäyssuuntaan ihmeitä esittänyt, joten KTP-leirissä tasapeli tyydytti. KTP on pelannut tällä kaudella kaksi kertaa Jaroa vastaan ja jättänyt molemmilla kerroilla pietarsaarelaisjoukkueen maaleitta.

Virallisiin tilastoihin kirjattiin Jarolle yhdeksän laukausta, KTP:lle vain kaksi. Numeroista huolimatta kotkalaisjoukkue pyrki pelaamaan palloa, mutta hyökkäyksistä puuttui terävyys ja määrätietoisuus, ja siksi laukausmäärät jäivät hyvin pieneksi.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi jo kolmannella minuutilla, kun Jaron Jani Virtanen vapautti Jose Manuel Riveran, mutta pallo karkasi tämän jalasta hallitsemattomasti yli päädyn. Varttitunnin kohdalla KTP:n vahti Jere Pyhäranta joutui tulemaan vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle katkaisemaan. Hänen purkupallonsa karkasi kuitenkin Joona Vetelille, joka pääsi yrittämään tyhjään maaliin. Sijoitus suuntautui kotkalaisten onneksi kuitenkin vasemmalta ohi maalin. Jaro oli tehdä ottelun avausmaalin 26. minuutilla kulmapotkustaan, mutta Didier Kadion terävän puskun siivosi maaliviivalta Tamas Gruborovics. Myös Pyhäranta oli tilanteessa hyvin mukana.

Vain paria minuuttia myöhemmin Gruborovics oli pahanteossa kentän toisessa päädyssä. Murtautumisyrityksessään hänet kuitenkin kaadettiin ja KTP sai vapaapotkun 18 metristä. Valeri Minkenen laukoi vapaapotkun suoraan pelaajamuuriin (toim.huom. Liigan tilastoihin ei blokattuja laukauksia tilastoida). Tästä KTP sai hyvän otteen pelistä, jonka seurauksena joukkueelle tuomittiin kaksi kulmapotkua lähes perätysten. Ilari Äijälän vaarallisiin kulmapotkuihin eivät omat pelaajat kuitenkaan päässeet.

Ensimmäisen puoliajan lopussa tunteita kuumensi tilanne, jossa Rivera pelasi Virtasen läpiajoon ja Pyhäranta tuli vastaan. Virtanen kaatui ja tilanteessa tuomittiin vain hyökkääjälle varoitus sukeltamisesta. Ottelun jälkeen Virtanen myönsi filmanneensa.

Toisella puoliajalla Jaro oli jälleen lähempänä tehdä maali kuin KTP. Ottelun 70. minuutilla Rivera pamautti suoraan vapaapotkusta poikkipuuhun. Vain viisi minuuttia myöhemmin Rivera oli uudemman kerran lähellä onnistua, mutta tällä kertaa laukaus suoraan vapaapotkusta suuntautui maalin katolle.

KTP:n tilaisuudet maalintekoon syntyivät kahdesta laukauksesta, jotka eivät kuitenkaan olleet riittävän vaarallisia yllättämään Jaro-vahti Jesse Östiä. 67. minuutilla Ville Oksanen tykitti kuljetuksensa päätteeksi 16 metristä, mutta veto vaihtoi suuntaan pietarsaarelaispuolustuksesta. Vaihdosta Oksasen tilalle tullut Sasha Anttilainen kokeili niin ikään rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta Öst selvitti tilanteen pomputtelunsa jälkeen.

KTP sai luoduksi myös puolittaisen tilanteen 82. minuutilla. Anttilainen pelasi pirteästi vaihdosta päästyään vasemmalla laidalla ja pääsikin keskittämään vaarallisesti, mutta Gruborovics ei aivan yltänyt erinomaiseen tarjoiluun.

Erotuomari Petri Viljasen pillin soidessa KTP-leirissä oltiin huomattavasti tyytyväisempiä saatuun pisteeseen kuin Jaron puolella. KTP pääsee hengähtämään reilun viikon ajan, sillä seuraava ottelu on ohjelmassa vasta reilun viikon päästä maanantaina 6.7., kun heinäkuun ainoassa kotiottelussa vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura.

Ankkurin toimitus