keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Raportti: Kuntopuntarin ykkönen RoPS kylvetti kotkalaisia

Aleksander Kokon kolme maalia ja Juha Pirisen yksi maali sinetöivät Rovaniemen Palloseuran selvänumeroisen 4-0 (1-0)-voiton KTP:stä. Kotkalaisjoukkue koki kovia myös pelaajarintamalla, sillä Tamas Gruborovics loukkasi päänsä tällä kaudella toistamiseen.

Kaikesta näki, että KTP tuli kamppailuun päättäväisesti. Reilun 10 minuutin ajan KTP:n aktiivinen prässipelaaminen tuotti vaikeuksia rovaniemeläispuolustukselle. KTP voitti kaksinkamppailuja keskialueella, mutta vaaralliset hyökkäykset loistivat poissaolollaan.

RoPS sai avausmaalinsa halvalla tavalla. Keskialueen pallonmenestyksen jälkeen pallo toimitettiin nopeasti oikeaan laitaan Janne Sakselalle, joka keskitti pelivälineen luukulle. Loukkaantuneen Nosh A Lodyn tilalle avauskokoonpanoon nousseen Joel Meron ja Jere Pyhärannan kommunikaatiokatkoksen takia Pyhäranta sylki pallon eteensä, ja Pirisellä oli helppo työ laittaa pallon maaliin.

Maali vapautti kotijoukkueen pelaamista, joka saikin luoduksi pari maukasta tilannetta avauspuoliajan aikana. Pirisen keskityksestä Mika Mäkitalo laukoi lähietäisyydeltä, mutta veto suuntautui hieman vasemmalta ohi maalin. Rajaheitosta Faith Friday Obilor puski vaarallisesti yläristikkoon, mutta Pyhäranta oli tilanteessa hyvin hereillä.

KTP:n ainoa laukaus kirjattiin 35. minuutilla, kun Ville Oksasen keskityksestä Giorgi Ositashvili pääsi puskemaan. RoPS-vahti Ricardolla ei ollut vaikeuksia torjua pompun kautta suuntautunutta yritystä. Sitä vastoin Ricardolla oli vaikeuksia Valeri Minkesen lähettämässä kulmapotkussa. Brasilaisvahti pudotti yllättävästi pallon, mutta Obilor oli tilanteessa hereillä ja purki pallon maaliviiivalta väljemmille vesille. Ricardo näytti satuttaneen tilanteessa itseään, mutta pystyi jatkamaan ottelua ilman sen suurempia ongelmia.

RoPS jatkoi maalintekoa jo toisen puoliajan avausminuuteilla. Mäkitalo laukoi 20 metristä, mutta laukaus kimposi Kokkoa päin ja siitä Kokko itse pääsi viimeistelemään ottelun toisen maalin. Tilanne näytti vahvasti paitsiolta.

Rovaniemeläisten kolmas osui syntyi Kokon taidokkaasta ohjauksesta. Saksela antoi oikealta laidalta poikittaissyötön, jonka Kokko ohjasi maaliin. Kokon hattutemppu syntyi rangaistuspotkusta, jonka hän itse kalasti. Felix Aspegrenin käsi oli hieman rovaniemeläiskärjen lantiolla ja tuomiona oli hieman heppoinen rangaistuspotku ja varoitus KTP-puolustajalle. Kokko laukoi pilkun tarkasti oikeaan alakulmaan.

Jos KTP:n tilanteet olivat kortilla avauspuoliajalla, olivat ne myös sitä toisella puoliskolla. 3-0-maalin jälkeen Oksanen laukoi oman kuljetuksensa päätteeksi, mutta Ricardo torjui laukauksen mallikkaasti oikeasta alakulmasta. RoPS ansaitsi voittonsa, mutta kaksi maaleista herätti hieman keskustelua. Voitto on RoPS:n seitsemäs edellisestä kahdeksasta ottelusta.

KTP:n kausi jatkuu ensi maanantaina 8.6. kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan.