tiistai 23. kesäkuuta 2015

Raportti: KTP palasi voittojen tielle - maalihana aukesi komeasti

KTP nappasi maistuvan ja tuikitärkeän 3-1-kotivoiton Kuopion Palloseurasta. Ottelun sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Juho Lehtonen.

Aivan ensimmäiset minuutit olivat KTP:ltä hermostunutta pelaamista, ja KuPS oli päästä maalipaikkaan jo viidennellä minuutilla. Urho Nissilän keskitys tavoitti kärjestä Chibuike Nnahin, mutta kotkalaispuolustus onnistui viime hetkellä selvittämään tilanteen yhdessä maalivahti Jere Pyhärannan kanssa.

Ennen 18. minuutilla syntynyttä avausmaalia KTP sai luotua painetta kuopiolaispäätyyn erikoistilanteidensa ansiosta. Avausmaali syntyi keskialueen riiston jälkeen, jossa Felipe Aspegren löysi oikealta laidalta Ville Oksasen, joka keskitti pallon aivan vapaaksi jääneelle Lehtoselle. Raumalaislähtöinen hyökkääjä ei paikkaansa jättänyt hyödyntämättä, vaan puski pallon hallitusti vasempaan alakulmaan. Maali teki KTP:lle todella hyvää, sillä edellisestä tehdystä liigamaalista oli ennättänyt kulua jo 436 minuuttia eli runsaasti yli seitsemän tuntia.

Maalin jälkeen KTP sai ottelusta tiukemman otteen ja Oksanen oli lähellä lisätä johtolukemia 24. minuutilla, mutta laukaus viuhui hieman yli maalin. Ensimmäisen puoliajan viimeisen 10 minuutin aikana KuPS sai aikaiseksi laukauksia, mutta kaikki laukaukset lähtivät rangaistusalueen ulkopuolelta, eikä niissä ollut toivottua tarkkuutta.

Toiselle puoliajalle siirryttäessä KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki käytti kaikki kolme pelaajavaihtoaan. Se piristikin kuopiolaisten peliä, sillä vaihdosta kentälle tullut Joachim Osvold karkasi maalipaikkaan jo reilun parin minuutin jälkeen. Osvoldin nostoyritys yli vastaan tulleen Pyhärannan kuitenkin epäonnistui.

KTP hyödynsi jälleen puoliajan ensimmäisen maalipaikkansa pelikellon näyttäessä 52. minuuttia. Ilari Äijälä ja Giorgi Ositashvili pelasivat hyvin yhteen ja lopulta Ositashvili tarjoili Lehtoselle, joka sijoitti viidestä metristä pallon maaliin.

Vain reilua minuuttia myöhemmin KuPS oli onnistua maalinteossa. Tällä kertaa Irakli Sirbiladze harhautteli itsensä paikkaan, mutta laukaus kilpistyi vasempaan pystytolppaan. Ennen kuin tunti oli täynnä Aspegren oli lähellä lisätä KTP:n johdon kolmeen maaliin, mutta KuPS-vahti Tomi Maanoja torjui tilanteen oikea-aikaisella vastaantulollaan.

KuPS avasi maalihanansa 64. minuutilla, kun Ebrima Sohna pelasi purkupallon Patrick Poutiaiselle, joka laukoi 28 metristä pallon terävästi oikeaan alakulmaan. Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena. Seuraava tunteita kuohuttanut tilanne koettiin 79. minuutilla, kun Tuomas Rannankarin keskitys osui KTP-toppari Jordi Van Gelderenin käteen, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua. KuPS-luotsi Rajamäki piti pilkkua päivänselvänä ja keskusteli asiasta jopa yleisönkin kanssa.

Ottelun ratkaisu syntyi vain reilua minuuttia myöhemmin, kun KTP käänsi jälleen nopeasti keskialueella tilanteen hyökkäyksekseen. Josh Mulvany pelasi vasempaan laitaan Äijälälle, joka antoi nappisyötön Tamas Gruborovicsille, joka ei erehtynyt. KuPS sai pallon toistamiseen tolppaan erotuomarin antamalla lisäajalla, kun Osvold ohjasi Dani Hatakan tarkan keskityksen oikeaan pystypuuhun.

Taiston tauottua KTP-leirissä oli aistittavissa aitoa vapautuneisuutta, sillä paluu voittojen tielle ja kolmen maalin viimeisteleminen maistui joukkueelle todella maukkaalle. Maalihanan aukeamisen, voiton ja kolmen pisteen lisäksi ilahduttavaa oli se, että sairastupalaiset Mulvany ja Sasha Anttilainen pystyivät tekemään paluun. Kauaa ei KTP voi voittoaan juhlia, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran jo torstaina, kun vierasottelussa vastaan asettuu Pietarsaaren Jaro.

Ankkurin toimitus