keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Ennakko: KTP hamuaa voittojen tielle Ilveksen kustannuksella

KTP on pelannut liigassa kaksi ottelua, joista saldona on tasapeli ja tappio. Liiga jatkuu jo torstaina, kun kotkalaiset matkustavat Tampereelle kohtaamaan toisen sarjanousijan.

Viime kierroksella Kuopion Palloseuraa vastaan KTP:n riveissä teki liigadebyytin kotkalaisseuran oma kasvatti Aleksi Tarvonen, joka on kärsinyt viime vuosien aikana useista loukkaantumisista. Tarvonen pelasi vielä viime kaudella Kolmosta Peli-Karhuissa pääsemättä pelaamaan ensimmäistäkään ottelua KTP:ssä.

-Liigaebyytistä jäi sinänsä hienot fiilikset, mutta totta kai sitä olisi mielummin ottanut pisteitä pelistä. Se vähän himmentää debyyttiäni, mutta silti se antaa paljon motivaatiota ja itseluottamusta tulevaan, kertoo viime kaudella kolme kokonaista Kolmosen ottelua pelannut Tarvonen.

Tarvonen sanoo olevansa lähes täydessä iskussa ajatellen seuraavia koitoksia.

-Kieltämättä se vielä näkyy, että viime kaudella tuli pelattua vain se kolme ottelua, eikä sairastamaani mykoplasmaa selätetä kokonaan ihan hetkessä. Talvella sain ihan kivasti pelata ja nyt tuntuu kaikin puolin hyvältä, Tarvonen sanoo.

Kahden kierroksen jälkeen fiilikset KTP-leirissä ovat hyvät, vaikka voittotili onkin vielä avaamatta.

-Tasuri Lahdesta oli hyvä tulos, mutta tulos KuPSia vastaan harmittaa, sillä siinä ottelussa oli kaikki otettavissa. Se kuitenkin on antanut itseluottamusta, että pystymme haastamaan kaikki liigajoukkueet. Pelit ratkeavat pieniin asioihin, hyökkääjä muistuttaa.

Torstain vastustaja Ilves on KTP:n tapaan sarjanousija ja taistelee samoista sijoista kuin kotkalaisjoukkue. Päävastustajan kohtaamisessa ei voi olla muuta tavoitetta kuin kolmen sarjapisteen saalistaminen.

-Valmistaudumme jokaiseen otteluun samalla asenteella tavoitteena hakea pisteitä. Kun vastassa on toinen sarjanousija, on se tärkeä ottelu, mutta ei se muuta valmistautumistamme muihin otteluihin verrattuna. Voittoa lähdemme hakemaan, Tarvonen sanoo.

KTP kohtasi viime kaudella Ilveksen Ykkösessä kolme kertaa. Ensimmäinen ottelu Tammelassa päättyi maali-iloittelun jälkeen 3-3. Ainoa Kotkassa pelattu ottelu päättyi Samuli Kaivonurmen maalilla 1-0-kotivoittoon ja syyskuun lopulla Tampereella pelattu ottelu kotivoittoon 2-0.

Varttuneemmat kotkalaisjoukkueen kannattajat muistavat KTP:n ja Ilveksen välisen Suomen cupin ottelun vuodelta 1995. Tuolloisessa Kotkan urheilukeskuksessa Ilves matkasi jatkoon selvän 4-0-voittonsa turvin. Silloin Ykkösessä pelannut KTP ei pystynyt horjuttamaan toista liigajoukkuetta cupissa, mutta edellisellä kierroksella liigajoukkue TPS oli kaatunut loppuhetken maalilla 2-1.

Ilves-KTP. Jalkapalloliigaa torstaina 23.4. kello 18.30 Tammelan jalkapallostadionilla.

Ankkurin toimitus