torstai 30. huhtikuuta 2015

Ennakko: Ettei vaan apina nousisi harteille

KTP palaa vapunvietoista pelikentille jo sunnuntaina, kun jälkimmäinen Anjalankosken jalkapallostadionilla pelattavista evakko-otteluista pelataan. Vastaan asettuu kahdella tappiolla kautensa aloittanut Vaasan Palloseura, joka on niinikään tuskaillut maalinteon kanssa.

VPS on pelannut tällä kaudella Kuopion Palloseuraa ja IFK Mariehamnia vastaan. Molemmat ottelut ovat päättyneet liigan kärkikahinoihin povatun VPS:n 0-1-tappioon. Vaasalaisten kauden avanneessa vierasottelussa KuPSia vastaan joukkue sai aikaiseksi vain viisi laukausta, vastustajan 12 vastaan. Torstaisessa VPS:n kotiavauksessa IFK Mariehamn voitti Diego Assisin huikealla saksipotkumaalilla. IFK Mariehamn oli myös tilastojen valossa hallitseva osapuoli keräten peräti 17 laukausta, joista 12 maalia kohti. VPS sai kasaan yhdeksän laukausta.

KTP:n ongelma on ollut alkukauden otteluissa hyökkäyspeli. KTP teki toistaiseksi ainoan maalinsa sarja-avauksessa Lahdessa, mutta sen jälkeen kotkalaisjoukkue on pelannut tarkalleen 301 minuuttia tekemättä maalia. HJK:ta vastaan KTP:llä ei juuri mahdollisuuksia ollut, mutta edellisessä kotiottelussa KuPSia vastaan tilaisuuksia maalintekoon oli.

KTP:n valmennus päävalmentajan Sami Ristilän johdolla teki viisaan ratkaisun säästellen pelaajiaan HJK-ottelussa. Näin ollen Samuli Kaivonurmi, Shane McFaul sekä Ville Oksanen pystyvät pelaamaan sunnuntaisessa VPS-ottelussa ikäänkuin tuoreilla jaloilla.

Se on selvää, että ottelusta molemmat joukkueet janoavat pisteitä, joten luvassa on varmasti paikoittain rytinää ja kovaa taistelua luvassa. Tärkeää on, että KTP saa viimein ketsuppipullonsa auki, ettei vaan apina nousisi harteille.

Ankkurin toimitus