perjantai 10. huhtikuuta 2015

Muutama tiedonjyvä KTP:stä

Todellisen tietäjän tunnistaa siitä, että hänellä on hallussa pienen pienet tiedonjyväsetkin. Tässä muutama knoppitieto, joiden avulla pääset briljeeraamaan kavereillesi.

Tiesitkö, että KTP pelasi edellisen kerran pääsarjassa seitsemän vuotta sitten nimellä FC KooTeePee? Kausi ei ollut mikään menestys, sillä kokemattomalla joukkueella kauteen lähteneet kotkalaiset voittivat vain yhden ottelun 26 ottelua kestäneessä sarjassa. Kausi päättyi sarjasta putoamiseen.

Tiesitkö, että nykyisessä joukkueessa pelaa neljä sellaista pelaajaa, jotka pelasivat Kotkassa myös kaudella 2008? Täksi kaudeksi paluun Kotkaan tehneiden Sasha Anttilaisen ja Tamas Gruborovicsin lisäksi myös Henri Järviniemi ja Ville Oksanen pelasivat tuolloin vihreävalkoisessa raitapaidassa.

Tiesitkö, että niin ikään täksi kaudeksi Kotkaan siirtynyt Ilari Äijälä on edustanut aiemminkin kotkalaisjoukkuetta? Äijälä pelasi kuusi ottelua lainasopimuksella KooTeePeessä, kunnes HJK nappasi erinomaisia otteita esittäneen laitapelaajan takaisin riveihinsä.

Tiesitkö, että KTP:n riveissä pelaa alkavalla kaudella viisi ulkomaalaistaustaista pelaajaa, kun taas kotkalaisen junioripolun läpi käyneitä pelaajia on vain neljä?

Tiesitkö, että nykypelaajista pisimpään kotkalaisjoukkueessa on pelannut Henri Järviniemi, jolla käynnistyy kahdeksas kausi?  Mikäli valmennusjohto otetaan laskuun on pisimpään kotkalaisjoukkueita edustanut Vesa Helenius, joka teki pelaajana debyytin silloisessa Kotkan TP:ssä jo viime vuosituhannen puolella vuonna 1999.

Tiesitkö, että nykyjoukkueen pelaajat ovat tehneet ennen alkavaa kautta yhteensä 146 liigamaalia, kun taas valmennusjohdolla on kasassa pelaajauraltaan 96 maalia? Pelaajien liigakokemus on 1183 ottelua, valmentajat peliuriensa aikana yhteensä 740 ottelua.

Ankkurin toimitus