perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ennakko: KTP:n liigataival käyntiin Lahdessa

Pitkä seitsemän vuoden odotus on vihdoin takana. Kotkalaisjoukkue hilasi kuin hilasikin itsensä takaisin jalkapalloliigaan. KTP hallitsi suvereenisti viime kaudella ykköstä, mutta joutui luovuttamaan ykköspaikkansa viimeisen kierroksen ottelun jälkeen.

Karvas pettymys vaihtui kuitenkin ilon kyyneliin, kun KTP sai ikäänkuin joululahjaksi liigapaikan, kun FC Honka ei saanut liigalisenssiä taloudellisten epäselvyyksien vuoksi. Monien mielestä kabinettipäätöksellä tullut nousu tuntui valjulta, mutta ilman että KTP olisi selvittänyt itsensä edes toiseksi, ei liigapaikkaa olisi herunut. Jälkiviisaana voi toki sanoa, että kolmas sijakin olisi riittänyt, sillä lopulta MyPalle ei liigalisenssiä annettu ja Ilveskin sai paikan pääsarjasta.

Ilvekseen nähden KTP:n tilanne oli kuitenkin hivenen parempi, sillä kotkalaisseura sai liigapaikkansa kolmisen viikkoa ennen tamperelaisia. Joukkueen rakentamisen kannalta KTP sai siis hieman etua, mutta toisaalta Ilveksellä oli jo monia sopimuksia kokeneiden liigapelaajiensa kanssa ykköstä silmällä pitäen.

KTP kohtaa liigakauden avausottelussaan viime kaudella pronssimitaleille yltäneen FC Lahden. KTP kävi pelaamassa kuukausi sitten harjoitusottelun lahtelaisia vastaan ja silloin päädyttiin tasatulokseen 2-2. Tasaista on varmasti luvassa sunnuntainakin, sillä liigan avauskierroksella pistejaot ovat erittäin yleisiä. Sen on historia meille osoittanut.

Yksi mielenkiintoisimmista ottelun yksityiskohdista on se, että kolmen kuukauden lainapestillä Kotkaan tullut Joel Mero pelaa entistä seuraansa vastaan. Sanonnan mukaan omalla koiralla on ollut tapa purra. Kotkalaisittain on toivottava, että vanha sanonta pitää jälleen kerran paikkaansa.

Ankkurin toimitus