keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

KTP:hen puolustajalupaus

KTP paljasti kiirastorstaina Kotkassa järjestetyissä urheiluiltamissa tuoreen pelaajasopimuksen, kun Saksan Bundesliigaseura Borussia Mönchengladbachin sopimuspelaajiin lukeutuva Joel Mero siirtyy vihreävalkoisiin kolmen kuukauden mittaisella lainasopimuksella. 20-vuotias keskuspuolustaja on alkujaan lahtelaisen jalkapalloilun kasvatteja.

Mero kertoo keskustelleensa agenttinsa kanssa erilaisista vaihtoehdoista, kun peliaika Saksan huippuseuroihin lukeutuvassa Mönchengladbachissa oli tiukassa.

-KTP:n aktiivisuus saada minut riveihinsä teki minuun vaikutuksen. Kotka on perinteinen jalkapallokaupunki ja olen kuullut nykyisen valmennusjohdon valmennuksesta pelkkää hyvää, Mero sanoi.

Mero solmi vain 17-vuotiaana nelivuotisen sopimuksen Mönchengladbachin kanssa. Lähes kahden kauden ajan saksalaisseuraa edustanut puolustaja uskoo olevansa huomattavasti valmiimpi pelaajana kuin lähtiessään.

-Uskon, että olen mennyt kokonaisvaltaisesti eteenpäin jalkapalloilijana. Olen luonnollisesti kasvanut fyysisesti, mutta olen myös oppinut olla ottamatta jalkapalloa liian vakavasti. Toki suhtaudun siihen edelleenkin vakavuudella, mutta osaan jo laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin, Mero kertoi.

Keskuspuolustajan tontilla viihtyvä Mero on 191-senttinen, joten hän tuo kivan lisän kotkalaisjoukkueen takalinjoille.

-"Jopi" voi pelata puolustuksessa myös laidassa ja hän tuo kilpailua pelipaikoista. Tarvittaesa hän voi pelata vaikka maalivahtina, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä lohkaisi.

Nuoresta iästään huolimatta on Mero pelannut Veikkausliigassa kahden kauden aikana yhteensä 27 ottelua ja tehnyt kaksi maalia ennen siirtymistään Saksaan.

Ankkurin toimitus