keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Ennakko: KTP:llä synkkä historia HJK:n vieraana

Jalkapalloliiga jatkuu keskiviikoisella vierasottelulla Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. KTP janoaa kuumeisesti avausvoittoaan, mutta niin voittoja tarvitsee HJK:kin, joka on voittanut vain yhden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan.

KTP:n historia HJK:n vieraana ei liiaksi mairittele kotkalaisjoukkuetta. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Töölön jalkapallostadionilla vuonna 2008, kun silloinen FC KooTeePee pelasi pääsarjassa. Tuolloin helsinkiläiset veivät ottelun nimiinsä selvin numeroin 6-1. Tuossa ottelussa kentällä käynneistä HJK-pelaajista ei yksikään enää pelaa Klubissa. Kotkalaisjoukkueen riveissä pelasi tuolloin nykyjoukkueesta tutut Ville Oksanen, Sasha Anttilainen ja Tamas Gruborovics, joka viimeisteli kotkalaisten ainoan maalin. Lisäksi ottelussa pelasi Vesa Helenius, joka toimii tätä nykyä KTP:n valmennusportaassa.

Kotkalaisjoukkueen 2000-luvun historia HJK:n vieraana on masentavaa luettavaa. 2000-luvun aikana ei kotkalaisjoukkue ole pystynyt hakemaan kertaakaan täyttä pistepottia vierasottelusta HJK:ta vastaan. Ainoat valopilkut ovat vuosilta 2007 ja 2005, kun KooTeePee ylsi tasapeleihin. Hienoa taisteluhenkeä oli ilmassa myös vuonna 2004, kun kotkalaiset nousivat kahden maalin takaa tasoihin, mutta kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Marko Tyyskän oma maali vesitti toiveet tasapelistä.

Vuonna 2000 silloinen Kotkan TP kohtasi HJK:n Suomen cupin loppuottelussa. Vaikka kotkalaisjoukkueen liigakausi päättyi tuolloin sarjasta putoamiseen, pystyi joukkue kokoamaan itsensä kauden päättävään cup-huipennukseen. Jouko Alilan alaisuudessa pelannut kotkalaisjoukkue taisteli urhollisesti, mutta joutui poistumaan kentältä 0-1-tappion kärsineenä. Marraskuun 10:ntenä päivänä pelatun finaalin ainoa maali syntyi 82. minuutilla, kun HJK:n Janne Saarinen ampui vapaapotkun maaliin yli muurin.

Nyt KTP:llä on mahdollisuus kirjoittaa uutta historiaa. Voittoon tarvitaan maaleja, ja kysymys onkin siitä, että kenestä tai keistä löytyy ratkaisijoita?

Ankkurin toimitus