torstai 30. huhtikuuta 2015

Raportti: Tutut terveiset Helsingin vierailulta

HJK nappasi 1-0-kotivoiton KTP:stä. Vaikka tulos oli numerollisesti tiukka, hallitsi helsinkiläisjoukkue kenttätapahtumia ja sen valossa ansaitsi sarjapisteet. Ottelun ainoa maali syntyi vasta 88. minuutilla, kun Demba Savage onnistui ohittamaan KTP:n maalissa pelanneen Jere Pyhärannan.

KTP:n maalipaikat ja ylipäätänsä laukaukset olivat kortilla läpi ottelun. Ottelun jo 7. minuutilla Tamas Gruborovics pääsi laukomaan oman keskialueen riistonsa ja kuljetuksensa päätteeksi, mutta veto suuntautui suoraan HJK-vahti Daniel Örlundin syliin. Hetkeä aiemmin Sasha Anttilainen oli lähettänyt maukkaan keskityksen oikealta laidalta, mutta se ei tavoittanut kotkalaispelaajia kärjestä.

Kun pelikello oli vanhentunut reilun varttitunnin, HJK rakensi maukkaan tilanteen vasemmalta laidalta, lopulta pakin tontilta ylös noussut Veli Lampi tarjoili poikittaissyötön, josta Savage laukoi pallon oikeaan pystytolppaan.

Koko ottelussa KTP sai aikaiseksi vain kaksi laukausta, yhden molemmilla puoliajalla. Vertailun vuoksi mainittakoon, että HJK laukoi yhteensä 12 kertaa. Toisella puoliajalla Valeri Minkenen laukoi vasurillaan reilusta 20 metristä, mutta laukaus otti pienen kimmokkeen HJK pelaajasta, mutta viuhui vasemmalta ohi maalin.

Mitä vanhemmaksi peli eteni, sitä enemmän HJK otti peliään hallintaansa. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa KTP:n toppari Nosh A Lody näytti kaataneen Sebastian Sorsan rangaistusalueen sisäpuolella, mutta tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu rangaistuspotkua.

HJK:n ja ottelun ainoa maali syntyi tilanteesta, jossa Robin Lodille pelattiin pystyyn pallo. Lod otti näppärästi pallon haltuun ja syötti Savagelle, joka laukoi tarkasti pallon vasempaan alakulmaan.

Neljän pelatun liigakierroksen jälkeen KTP ei ole tehnyt vasta kuin yhden maalin. Helsingin vierailusta tuskin liikoja odotettiinkaan, mutta silti sunnuntaisessa ottelussa VPS:aa vastaan toivoisi maaliverkkojen taas soivan. Tarkemmin sunnuntaista ottelusta vielä tämän päivän puolella julkaistavassa otteluennakossa.

Ankkurin toimitus