perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ennakko: KTP haastajana hyvävireistä RoPSia vastaan

RoPS on noussut hyvien otteidensa ansiosta jalkapalloliigassa jo toiseksi. Rovaniemeläiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin sarjakärki HJK ja eroa on vain neljä pistettä. RoPS hävisi kolme ensimmäistä liigaotteluaan, mutta sen jälkeen joukkue on hävinnyt vain kerran 13 ottelustaan.

Edellisen kerran RoPS on kärsinyt tappion 20. toukokuuta, kun IFK Mariehamn voitti niukasti 1-0. Tällä hetkellä sinipaidat ovat pelanneet seitsemän peräkkäistä ottelua ilman tappiota. Näistä otteluista peräti viisi on päättynyt voittoon ja kaksi tasalukemiin.

RoPSin hyviä otteita voi selittää laadukkaalla pelaajamateriaalilla. Joukkueen ykkösmaalivahdiksi hankittu Tomer Chencinski loukkaantui jo heti ensimmäisessä ottelussa. Ville Iiskola kävi pelaamassa neljä ottelua hätäapuna, mutta sen jälkeen joukkue löysi todellisen liimanäpin, Ricardo Friedrichin, joka on päästänyt vain kuusi maalia 11 pelaamassaan ottelussa. Viime viikolla pelatussa vierasottelussa Jaroa vastaan Friedrich jouduttiin kuitenkin vaihtamaan pois kentältä ensimmäisen puoliajan jälkeen loukkaantumisen takia. Vielä on epäselvää pystyykö veräjänvartija pelaamaan Kotkassa.

Pelkästään maalivahtien torjuntojen varassa ei RoPS ole, sillä joukkueen puolustus nojaa vahvaan topparipariin Faith Friday Obilor-Abdou Jammeh, jotka ovat löytäneet hyvän työnjaon puolustusvelvoitteissa. Ei pidä unohtaa vahvaa keskikenttää, josta löytyy työmyyriä, jotka pelaavat sydämellä joukkueelleen. Keskikentän oikealta laidalta löytyy Janne Saksela, jonka keskityksestä on syntynyt useita maaleja ja vasemmalta kaistalta Juha Pirinen, joka on viimeistellyt neljä täysosumaa.

RoPS on viimeistellyt kakkiaan 22 maalia, joista 10 on syntynyt Aleksander Kokon toimesta. Kokko ja liigan toiseksi paras viimeisteilijä VPS:n Juho Mäkelä olivat ennen kautta KTP:n harkinnassa, mutta sopimusta ei kuitenkaan kummankaan kuuman maalintekijän kanssa syntynyt. Kun KTP on viimeistellyt tällä kaudella vain 12 maalia, voisi kuvitella että jommalle kummalle hyökkääjälle olisi löytynyt käyttöä.

KTP pääsee otteluun kuitenkin hyvässä vireessä, sillä joukkue on pelannut kaksi edellistä otteluaan ilman tappioita ja sairaslista on tyhjentynyt mukavasti. Samuli Kaivonurmen takaisintuloa tositoimiin odotetaan, mutta hänen paluunsa ajankohta on vielä hämärän peitossa. Testissä käväissyt espanjalaiskärki Daniel del Rio Postigo ei vakuuttanut osaamisellaan, eikä ole enää Kotkassa.

KTP-RoPS maanantaina 6.7. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalle.

Ankkurin toimitus