perjantai 31. heinäkuuta 2015

Ennakko: Jumbofinaalista ei panoksia puutu

Ensi maanantaisessa kotiottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan ei tarvitse kaukaa panoksia hakea. Kun vastakkain pelaavat liigan heikoin ja toiseksi heikoin, on päivän selvää että molemmat joukkueet janoavat pisteitä jumbofinaalista. Ennen kamppailua KTP:llä on viisi pistettä VPS:aa enemmän, joten kotivoitolla olisi mahdollista tehdä pesäero vaasalaisiin jo kahdeksaan pisteeseen. Kotkalaisten tappio kaventaisi eron vain kahteen pisteeseen.

KTP ja VPS ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin, kun evakossa ollut kotkalaisjoukkue nappasi loppunumeroitakin selvemmän 3-2-voiton Myllykoskella. Kotkalaisjoukkueen voitto vaasalaisista on joukkueen yksi kolmesta voitosta. VPS on voittanut kuluvalla sesongilla vain kaksi kertaa.

Katsottaessa läpi KTP:n kautta on voitoissa ollut selvä säännönmukaisuus. Kauden alusta lähtien on KTP voittanut joka viidennen ottelunsa. Myllykoskella pelattu VPS-ottelu oli juurikin viides, seuraava voitto oli kauden 10:s ottelu Pietarsaarella ja seuraava voitto tuli Kotkassa 15:nnessä kamppailussa. Järjestyksessään ensi maanantaina pelattava KTP:lle kauden 20:s ottelu, joten saman tahdin jatkuessa pamahtaisi pistelaariin täydet kolme pistettä.

KTP lähtee otteluun kuitenkin allaan kaksi kirvelevää ja niukkaa tappiota, joissa peli- ja taisteluilme olivat hyvällä tasolla. VPS:lla on alla tasapeli Rovaniemen Palloseuraa vastaan. VPS on pelannut yhtäjaksoisesti viisi ottelua ilman täyttä pistepottia.

Nyt jos koskaan KTP tarvitsee äänekästä kotiyleisöään 12:nneksi pelaajaksi. Vaikka sääennusteet ehtivät vielä vaihtua moneen kertaan, lupaa ne tällä hetkellä erinomaista olosuhteita niin pelaajien kuin katsojienkin kannalta.

KTP antaa otteluun lähdettäessä hieman tasoitusta, sillä peräti kolme avauskokoonpanon pelaajaa seuraa ottelun katsomosta kärsin. Shane McFaulin lisäksi pelikiellon kärsivät varoitustilin täyttymisen vuoksi Jordi Van Gelderen sekä Felipe Aspegren. Loukkaantumisten takia sivussa ovat sekä Sasha Anttilainen että Samuli Kaivonurmi.

Ankkurin toimitus


KTP-VPS. Maanantaina 3.8. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla.