lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ennakko: Jälleen kohti Pohjanmaata

KTP:n kausi jatkuu sunnuntaisella vierasottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Kyseessä on kotkalaisten toinen reissu Pohjanmaalle kahden viikon sisällä. Pohjanmaalla pelatut ottelut ovat olleet toistaiseksi suotuisia KTP:lle, sillä kahdesta matkaottelusta Jaroa vastaan karttui neljä sarjapistettä.

KTP kohtaa SJK:n toisen kerran tällä kaudella. Aika tarkkaan kaksi kuukautta sitten Arto Tolsa -areenalla pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta yllättävästi kotkalaisjoukkue oli selvästi niskan päällä. KTP loi ottelussa selvästi paremmat maalipaikat, mutta tehottomuus viimeistely-yrityksissä kostautui. Ottelusta kertoo paljon se, että seinäjokelaisten ainoa laukaus toisella puoliajalla ammuttiin heidän omalta kenttäpuoliskoltaan.

Kotkalaisjoukkue on päässyt hyvään vireeseen juhannuksen jälkeen. Kolmesta edellisestä ottelusta joukkue on voittanut kerran ja pelannut kahdesti tasan. Mikä ilahduttavinta on se, että omissa on soinut vain kerran. Toisaalta kahdessa edellisessä ottelussaan KTP on itse jäänyt maaleitta.

SJK oli pitkään liigan kakkosena, mutta nyt viimeaikaiset tulokset ovat pudottaneet joukkueen neljänneksi. SJK on voittanut vain yhden viidestä edellisestä liigakoitoksestaan. Pisteitä on tullut VPS-voiton lisäksi 1-1-tasapelistä IFK Mariehamnia vastaan. Kolme tappion lisäksi SJK kärsi kaksi 0-1-tappiota Euroopan liigan karsintaotteluissa islantilaista Hafnarfjörduria vastaan.

Tulokset antavat oletttaa, ettei viime kauden hopeamitalistin peli ole tällä hetkellä täysin uomissaan. Eli nyt jos koskaan on KTP:llä pienoiset saumat napata pisteitä SJK:n vieraana. SJK:n kotisaldo kahdeksassa liigaottelussa on ollut kuusi voittoa ja kaksi tappiota maalisuhteella 17-5. Vastaavasti kotkalaisten vierassaldo yhdeksästä ottelusta on voitto, kolme tasapeliä ja viisi tappiota maalein 5-15. KTP:n asetelmia parantaa tuntuvasti tervehtynyt pelaajatilanne.

SJK-KTP sunnuntaina 12.7. kello 18.30 Seinäjoen keskuskentällä.

Ankkurin toimitus