tiistai 7. heinäkuuta 2015

Raportti: KTP nappasi pisteen sarjakakkoselta

KTP ja RoPS pelasivat maalittoman, mutta tapahtumarikkaan liigakamppailun, jossa molemmilla joukkueilla oli omat saumansa maalintekoon. Parhaimman maalipaikan tuhri kotkalaisten Niko Ikävalko, joka pääsi yrittämään sitä rangaistuspotkusta.

Ottelun ensiminuuteista lähtien selvisi, että erotuomari Tero Nieminen antaisi molempien joukkueiden pelata, eikä aivan pienimpiin kolauksiin puututtu. KTP, joka oli saanut valmistautua otteluun viikon, oli ottelussa pirteällä jalalla liikkeellä. Ennen kaikkea avauspuoliajan aikana joukkueen aktiivinen prässipelaaminen tuotti vaikeuksia rovaniemeläisjoukkueen pelin rakentamiselle.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPS sai aikaan kuitenkin maukkaimmat maalipaikat, mutta Jere Pyhärannan erinomaiset torjunnat estivät maalien synnyn. Ottelun 22. minuutilla Juha Pirisen kulmapotkusta liigan maalipörssin kärkinimi Aleksandr Kokko puski, mutta Pyhäranta torjui.
Vain viisi minuuttia myöhemmin Pyhäranta torjui Pirisen laukauksen vasemmasta alakulmasta.

Kamppailun 35. minuutilla KTP rakensi vaarallisen hyökkäyksen oikealta laidalta. Ikävalkon keskityksen pysäytti RoPS-toppari Faith Friday Obilor kädellään, eikä erotuomarilla ollut muuta mahdollisuutta kuin tuomita rangaistuspotku. Ikävalko asettui itse ampumaan hankkimaansa pilkkua. Napapiiriläisten maalivahti Ricardo osoitti erinomaisia torjuntakykyjään poimimalla laukauksen vasemmasta alakulmasta. Toisaalta Ikävalkon laukauksen korkeus tarjosi brasilaisvahdille mahdollisuuden torjuntaan. Paluupallosta Sasha Anttilainen pääsi vielä yrittämään, mutta laukaus viuhui sivuverkkoa nuollen ohi maalin.

Toisella puoliajalla molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta yrityksistä huolimatta joukkueet eivät onnistuneet rikkomaan kuparista. Paras yritys oli RoPSin vaihtopelaaja Simo Roihalla, joka laukoi viimeisellä minuutilla pallon oikeaan pystytolppaan. KTP:n puolelta lähimmäksi maalintekoa pääsi Josh Mulvany, jonka vapaapotkun Ricardo onnistui torjumaan oikeasta yläkulmasta.

Ottelun jälkeen kotkalaisleirissä osattiin oltiin tyytyväisiä saalistettuun pisteeseen, mutta samaan
hengenvetoon todettiin, että pelkät tasapelipisteet eivät elätä liigassa. KTP on 17 pelatun ottelun jälkeen kymmenentenä, mutta takana olevat Ilves ja VPS ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. KTP:llä on kasassa 15 pistettä, kun Ilveksellä on niitä 13 ja vaasalaisilla yhdeksän.

Vaikka ottelussa ei maalia nähty, tarjottiin paikan päälle saapuneille 3327 katsojalle erinomaista viihdettä. Aurinkoisessa ja 18-asteisessa säässä pelattu ottelu oli kuitenkin KTP:n ainoa kotiottelu, joten seuraavaa koitosta Arto Tolsa -areenalla saadaan odottaa 3. elokuuta, kun vierailulle saapuu Vaasan Palloseura. Sitä ennen KTP pelaa tämän viikon sunnuntaina vieraissa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan ja Meripäivä-lauantaina vieraissa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. HJK-ottelun ajankohta voi kuitenkin vielä muuttua, mikäli helsinkiläiset yltävät jatkoon Mestarien liigan karsinnoissa.

Ankkurin toimitus