perjantai 4. joulukuuta 2015

Eurohässäkät ohitse, aika keskittyä olennaiseen

KTP-Basketin euro-ottelut ovat tämän kauden osalta päättyneet. Turkkilaisjoukkue kävi niistämässä heikkoa syyskautta pelaavaa kotkalaisjoukkuetta oikein huolella nappaamalla selvän voiton korilukemin 97-72. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että vain yhden kuudesta ottelustaan voittanut KTP oli omassa lohkossaan selkeä heittopussi.

Kun viimeinenkin kansainvälinen ottelu on saatu pois jaloista, on KTP:n aika keskittyä todenteolla kotimaiseen korisliigaan. KTP pelaa joulukuussa kaikkiaan viisi ottelua, joista kolme ensimmäistä vain yhden kamppailun viikkotahdilla. Se antaa toistaiseksi vain yhden voiton napanneelle ryhmälle reilusti aikaa valmistautua otteluihin, joista pitäisi voittoja ottaa. Vuoden viimeisen kuun kaksi viimeistä ottelua pelataan joulunpyhien jälkeen samalla viikolla 28. ja 30. päivä.

Joulukuun pelit alkavat tänään perjantaina pelattavalla kotiottelulla Seagullsia vastaan. Helsinkiläisjoukkue onkin ainoa, jonka KTP on pystynyt kuluvalla sesongilla korisliigassa kellistämään. Vaikka kotkalaisnippu pääsee pelaamaan otteluita rauhallisella tahdilla, ei se poista sitä tosiasiaa, etteikö vastustajat olisivat haasteellisia. Ensi viikolla ohjelmassa on Loimaan vierailu, sitten Kauhajoki saapuu kotiyleisön eteen. Joulun jälkeen edessä on vielä paikallistaisto Kouvoja vastaan ja vuosi päättyy sarjanousija Nokian kotisalissa.

Neljä peräkkäistä korisliigaotteluaan hävinnyt KTP testaa uutta takamiestä. 180-senttinen Darren Duncan pelasi viime kaudella Salon Vilppaassa, joten Suomen sarjataso on hänelle entuudestaan tuttu. KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov ruoti pelaajaa seuran nettisivuilla näin:

Kyseessä on fiksu ja monipuolinen pelaaja, jonka uskon tuovan meille juuri sitä mitä meidän pelistä tällä hetkellä puuttuu; vauhtia, helppoja syöttöjä ja hyvää palloskriinipelaamista molemmissa päissä kenttää”

KTP tarvitsee kiperästi voittoja, sillä piste-ero viimeistä edeltävään BC Nokiaan on noussut kuuteen pisteeseen. Sarjakärki Kouvoihin ero on peräti 16 pistettä, kun kaudesta on pelattu täyteen runsas ensimmäinen neljännes.


Ankkurin toimitus