lauantai 28. marraskuuta 2015

KTP:lle jobin postia – Peli menossa kohti parempaa

KTP-Basketin viikko piti sisällään voitokkaan eurocupin ottelun ja niukan tappion korisliigassa. Makedonialaisjoukkue Kumanovo kaatui lukemin 88-82, kun taas kotoisen liigan vierasottelu Lapuan Kobria päättyi tappioon samoin korilukemin.

Eurocupin ottelulla ei KTP:lle ollut suurta merkitystä, mutta ottelun voittaminen tuli enemmän kuin tarpeeseen. Kuluvalla kaudella vain yhden virallisen ottelun voittanut kotkalaisjoukkue on joutunut oppimaan kantapään kautta, mitä kahden pisteen nappaamiseen vaaditaan. Kansainvälisten otteluiden voittaminen luo taatusti itseluottamusta KTP:n rivistöön. Lähes koko syksyn varjojen mailla hiipinyt Lamb Autrey osoitti viimein sitä, miksi hänet on Kotkaan pestattu.

Noussut itseluottamus näkyi perjantaisessa korisliigan ottelussa Lapualla. Päätösneljännekselle lähdettiin KTP:n pisteen johdossa, mutta sen jälkeen tuomarikolmikko nousi enemmän esille kuin aiemmin ottelun aikana. KTP:lle tuomittiin viimeisen 10 minuutin aikana peräti 14 virhettä ja Kobrat pääsi heittämään vapaaheittoviivalta peräti 12 pistettä. Lapulaisten vapaaheittomäärä oli yhteensä koko ottelussa 32 heittoa, kun taas KTP pääsi viivalle vain 14 kertaa.

Epätasaisesti jakautuneesta vapaaheittomääristä huolimatta KTP osoitti Pohjanmaalla taistelutahtoa, mikä kieliikin hyvää jatkoa ajatellen. Kehnosta alkukaudesta huolimatta joukkue on nyt osoittanut iskukykynsä ja kyvynsä nousemaan tasolle, jota otteluiden voittamiseen vaaditaan.

KTP:n leiristä kantautui myös jobinpostia. Kolmannetta kertaa KTP:tä vahvistamaan tullut Sefton Barrett joutuu sairauslomalle ainakin parin viikon ajaksi. On kuitenkin mahdollista, että kanadalainen on sivussa pidempäänkin. Tällä kaudella kahdeksassa ottelussa pelannut Barrett on heittänyt keskimäärin 12,6 pistettä ottelua kohden.

KTP:n seuraava ottelu pelataan ensi viikon tiistaina, kun eurocupissa vastaan asettuu turkkilaisjoukkue Türk Telekom, Ankarasta. Ottelu on KTP:n tämän kauden viimeinen kansainvälinen ottelu ja sen jälkeen kotkalaiset voivatkin keskittyä pelkästään kotoiseen korisliigaan.

Korisliiga jatkuu ensi viikon perjantaina Seagullsia vastaan. Seagulls onkin ainoa joukkue, jonka KTP on pystynyt tällä kaudella voittamaan. KTP pelaa ennen joulutaukoa kolme liigaottelua, kun sitä seuraavalla viikolla joukkue matkustaa Loimaalle ja siitä viikkoa myöhemmin KTP:n ex-luotsi Sami Toiviaisen luotsaama Karhu saapuu Karhuvuorelle. Joulutauko päättyy jo 28.12., kun KTP kohtaa kotonaan Kymenlaakson hegemoniaottelussa Kouvot.

Ankkurin toimitus