perjantai 25. maaliskuuta 2016

Viimeistä viedään

Korisliigan runkosarja päättyy huomenna lauantaina. KTP:llä on vielä pieni oljenkorsi nousta kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin. Se vaatii vierasvoittoa Pyrinnöstä ja samaan aikaan Seagullsin voittoa BC Nokiasta.

Ennen päätösviikkoa selvisi, että KTP pystyi karistamaan putoamispeikon kannoiltaan. Viime keskiviikkoisessa paikallisottelussa KTP joutui taipumaan jatkoajan jälkeen lukemin 97-93. Kotkalaisjoukkue johti kolmella pisteellä vain kahdeksan sekuntia ennen täyttä aikaa. Kouvoilla oli vielä pallonhallinta jäljellä. KTP:llä oli joukkuevirheet täynnä, mutta antoi silti Kyle Shilohin heittää kaaren takaa.

Ensimmäinen heitoista jäi rautoihin, mutta levypallo jäi Ville Kauniston hyppysiin. Vielä tämän jälkeenkään ei KTP rikkonut, vaan päästi Shilohin heittämään uudestaan ja tällä kertaa pallo sujahti kaaren takaa pussiin. Tilastoihin kirjattiin vielä päätössekunneilla KTP:n Samuel Haanpään ja Kouvojen Ilari Seppälän kolmosen yritykset, mutta kumpainenkaan näistä ei ollut lähelläkään. Seppälän heitto jäi LaMarcus Reedin torjuntaan.

KTP esitti erinomaisia otteita kolmannella jaksolla. Kotkalaiset nousivat 10 pisteen tappioasemasta kahden pisteen johtoon. Jatkoajalla Kouvot otti uudemman kerran kuskin paikan ja vei sen nimiinsä lopulta 9-5 ja koko ottelun siis 97-93.

Lähtökohdat huomioiden on KTP:n maaliskuu ollut todella terävä. Kuudesta ottelustaan joukkue on voittanut peräti neljä ja tappiollisissa kamppailussaankin joukkueella on ollut eväät voiton ottamiseen. Tämä antaa erinomaiset lähtökohdat runkosarjan päätöskamppailuun Pyrintöä vastaan. Täytyy muistaa kuitenkin, että myös tamperelaiset kaipaavat voittoa, sillä heidän lisäkseen myös Bisons taistelee neljännestä sijasta eli kotiedusta puolivälierissä.

On kuitenkin huhuiltu, ettei KTP haluaisi pudotuspeleihin. Vastaan asettuisi runkosarjan ylivoimainen ykkönen Kataja. Se tietäisi vähintäänkin kaksi vierasreissua Joensuuhun. Pelkästään yksi vierasreissu kerryttää 700 matkakilometriä ja yhteensä yli yhdeksän tuntia bussissa istumista. Taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevalle seuralle vierasotteluista tulisi pitkä penni maksettavaksi.

Sanomattakin selvää, ettei joukkue ainakaan tahallaan halua hävitä Tampereella. On kuitenkin muistettava, ettei nousu pudotuspelijoukkueeksi ole yksin KTP:n käsissä. Siihen tarvitaan tällä kertaa helsinkiläisten apua.

Ankkurin toimitus