keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Pudotuspelipaikka vielä mahdollinen

Käytännössä koko kauden sarjajumbona ollut KTP-Basket on pystynyt karistamaan peränpitäjän paikkansa. Lapualla pelattu jumbofinaali Kobria vastaan päättyi KTP:n voittoon koriluvuin 82-75 ja näin lapualaiset jäivät kahden pisteen päähän.

KTP:n kahden ottelun voittoputki on avannut joukkueelle jopa mahdollisuuden kilpailla paikasta pudotuspeleissä. Perjantaina Karhuvuoreen saapuu Seagulls, jonka vihreävalkoiset on voittanut tällä kaudella jo kolme kertaa. Kausi jatkuu tiiviinä, sillä jo ensi viikon maanantaina joukkue matkustaa Loimaalle uudistuneen Bisonsin vieraaksi.

Korisliigan tasainen tyvipää tarjoaa jännitystä kauden loppuun saakka. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa KTP pystyisi nousemaan vielä kahdeksan parhaan joukkoon. Ero tällä hetkellä kahdeksantena olevaan BC Nokiaan on kaksi pistettä, mutta noustaakseen sijaa ylemmäs pitää KTP:n napata neljä pistettä nokialaisia enemmän.

Korisliigan runkosarjaa on jäljellä enää viisi kierrosta. Puolet kotiotteluistaan voittanut KTP kohtaa vielä Urheilutalolla Seagullsin lisäksi Karhun, jolle vierasottelut ovat tuottaneet kotkalaisten lisäksi vaikeuksia. Kaiken osuessa kohdilleen voisi KTP pystyä horjuttamaan kauhajokilaisia.

KTP:n pistetaistelussa keskiöön nousee myös paikallisottelu Kouvoja vastaan. Paikallispeleissä kun on omanlaisensa latinki, eikä perinteisen runkosarjaottelun lainalaisuudet ja lähtökohdat aina päde samalla lailla. Kausi päättyy Pyrinnön vieraana. Aiemmat kohtaamiset on pelattu Kotkassa, joten kyseessä on toinen kerta tällä kaudella, kun KTP matkustaa Pyynikille. Marraskuun ottelu päättyi tappioon 65-80.

Jos KTP pystyy laittamaan uuden vaihteen silmään, on realismia puhua jopa pudotuspelipaikasta. Toisaalta henkisesti ja taloudellisesti raskaan kauden jälkeen on suoranainen lottovoitto, kun välttää jumbosijan. Vaikka kulisseissa on hiiskuttu, ettei yksikään joukkue putoaisi ensi kaudeksi ykkösdivisioonaan, ei sen varaan voi laskea mitään.

Ankkurin toimitus

EDIT KTP:n vierasottelu Pyrintöä vastaan on jo kauden toinen.