keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

KTP mainiossa kevätvireessä

KTP on löytänyt hyvän kevätvireen maaliskuun otteluissaan. Helmikuun lopussa olleen ja flopiksi muodostuneen Vilpas-vierailun jälkeen KTP on ryhdistäytynyt. Kuka olisi uskonut, että joukkue nappaa voiton sarjajohtaja Katajasta? Sen jälkeen tuikitärkeä voitto jumbofinaalissa Kobria vastaan.

Seagullsia vastaan oli voiton ottaminen mahdollista, mutta ottelussa johtoasema vaihtui peräti kahdeksan kertaa. KTP johti avauskympin jälkeen kuudella pisteellä, kun taas Seagulls vei toisen neljänneksen nimiinsä 12 pisteellä. KTP käväisi johdossa päätöskympin aikana, mutta pienten marginaalien ottelu päättyi lopulta helsinkiläisten neljän pisteen voittoon 80-76.

Tämän jälkeen KTP haki voiton Loimaalta melkoisen heittosirkuksen jälkeen. Peräti 201 pisteen ottelu päättyi KTP:n voittoon 103-98 Bisonsista. Voitto kasvatti hajurakoa sarjajumboon Kobriin ja nosti kotkalaisjoukkueen samoihin pisteisiin BC Nokian kanssa ennen tämäniltaisia otteluita.

KTP on pelannut maaliskuun aikana neljä ottelua, joista se on voittanut kolme. Neljäskään voitto ei loppujen lopuksi kaukana käyttänyt. Ensi perjantaisessa kotiottelussa vastaan asettuu sarjan terävimpään kärkeen lukeutuva Kauhajoen Karhu, joka on toistaiseksi ollut kotkalaisille kaatamaton.

Jos jotain heikkouksia pohjanmaalaisvastuksesta halutaan hakea, on se heidän saldonsa vierasparketeilla. Karhu on sarjataulukossa kakkosena, mutta vierasvoittoja joukkue on pystynyt nappaamaan vain viisi, kun samaan aikaan KTP:llä vain yksi vähemmän. Nykyisessä kunnossa kotkalaisilla on hyvä mahdollisuus horjuttaa ja jopa kaataa Karhu.

Runkosarja lähestyy loppuaan. Viimeiset ottelut pelataan jo ensi viikon aikana. KTP:n ykköstavoitteena on luonnollisesti jumbosijan välttäminen, mutta joukkueella on edelleen hyvät mahdollisuudet kahdeksan parhaan joukkoon. Nouseminen pudotuspeleihin olisi parasta balsamia raskaan kauden aiheuttamille haavoille.

Ankkurin toimitus