torstai 3. maaliskuuta 2016

Eihän tässä näin pitänyt käydä

KTP-Basket tiedotti alkuviikosta vakavista talousongelmistaan. Uutinen sinänsä ei tullut yllätyksenä, sillä kuluvan kauden aikana niin kotiotteluissa kuin kahviloissa on hiiskuttu seuran talousvaikeuksista. Lopulta huhut saivat vahvistuksen, mutta tuskin kukaan olisi pahimmassa kauhuskenaarioissaan uskonut niiden olevan noin pahoja.

KTP-Basketin puheenjohtajan Jyrki Lindströmin kerrotaan toimineen monissa paikoissa lähinnä yksin. Lindströmin ulostulo taloushuolien kanssa ei taatusti ollut mielekästä hommaa. Toivottaasti hän on voinut hieman jo hengähtää, sillä alkanut maaliskuu on tuonut mukanaan useita positiivisia signaaleja siitä, että KTP voisi oikeasti selvitä suosta, johon se on itse itsensä ajanut.

Vihreävalkoisen seuran merkitys kaikille kotkalaisille on tullut kiistatta esille. Erilaiset tempaukset seuran talouden kohentamiseksi ovat nostaneet päätään. Näkyvin esimerkki oli kuitenkin keskiviikkoinen kotiottelu Katajaa vastaan, sillä paikan päälle ottelua seuraamaan saapui kauden ennätysyleisö: karvan alle 1300 katsojaa!

Joukkue vastasi saamaansa tukeen erinomaisesti kaatamalla sarjakärki Katajan, jota ei olisi kuunaan voinut uskoa. KTP johti tauolle siirryttäessä jo turvallisen tuntuisesti 14 pisteellä, mutta Kataja tuli kolmannen jakson ansiosta tasoihin, kunnes neljännellä neljänneksellä kotkalaiset pystyivät puristamaan voiton 92-85.

Täysin luokattoman Vilpas-pelin jälkeen KTP heräsi pelaamaan tasolla, jonka toivotaan säilyvän myös jatkossa. KTP matkustaa jo lauantaiksi Lapualle jumbofinaaliin Kobrien vieraaksi. Mikäli taistelutahto pysyy samanlaisena kuin Karhuvuoressa, ei Kobrilla pitäisi olla mitään mahdollisuuksia. Niin tasainen on Korisliigan tyvipää, että KTP taistelee loppujen lopuksi pudotuspelipaikasta. Kun runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua, on ero kahdeksantena olevaan BC Nokiaan vain kaksi pistettä. Elämme jännittävää kevättä!

Ankkurin toimitus