tiistai 2. helmikuuta 2016

Biisonilauma ei pysähtynyt, entä kaatuuko Karhu?

Sarjan jumbopaikalta ylös halajavalla KTP-Basketilla ei ollut palaa kamppailla voitosta Loimaa Bisonsia vastaan. Ottelu eteni tasaisesti ensimmäisen 20 minuutin ajan, kunnes tauon jälkeen leveämmän pelaajamateriaalin omaava loimaalaisjoukkue karkasi lopulta peräti 23 pisteen vierasvoittoon.

Bisons-ottelu pitää nopeasti unohtaa, kun KTP matkustaa jo keskiviikoksi Kauhajoen Karhun kotiluolaan. Kauhajoki on pelannut kotonaan tuloksellisesti jäätävän erinomaisesti, sillä 12 kotiottelustaan joukkue ei ole vielä hävinnyt ensimmäistäkään. Olisiko nyt tilastotappion aika, vaikka toisaalta KTP:n vierassaldo ei häävi ole. 11 vierasottelusta voitto on irronnut vain kaksi kertaa.

Sefton Barrettin jalkavamma osoittautui juuri niin pahaksi, että seurajohdon piti reagoida uuden vahvistuksen hankkimisella. KTP:n tuorein pohjoisamerikkalaispelaaja LaMarcus Reed seurasi siviilit päällä Bisons-ottelun, joten hänen liittymisensä joukkueeseen tulee todella tarpeeseen.

Barrettin loukkaantumisesta huolimatta joukkueella on nyt käytössään viisi ulkomaalaista, kun neljä saa esiintyä kerrallaan yhden ottelun kokoonpanossa. Reedin pelipaikka on takamies/pieni laituri, joten päävalmentaja Anton Mirolybovilla lienee visainen tehtävä pohtiessaan kenet jättää rosterin ulkopuolelle.

Kauhajoen vierailu ei suinkaan ole KTP:n ainoa tämän viikon ottelu. Ensi perjantaina KTP kohtaa Kymenlaakson herruuskamppailussa Kouvojen kotisalissa. Kotkalaisjoukkue haluaa taatusti hyvien tulosten jatkuvan myös vieraissa , sillä se on ainoa keino karistaa jumbopaikka.

Edit: KTP kohtaa Kouvot Kouvolassa, eikä kotisalissa perjantaina.

Ankkurin toimitus