perjantai 1. tammikuuta 2016

Ratkaisun hetket käsillä

KTP pelaa seuraavat peräti neljä sarjaotteluaan kotiyleisönsä edessä. Vastaan asettuu Vilpas, Pyrintö, Kataja ja Kobrat. Murskatappio BC Nokialle tiesi sitä, että piste-ero sarjajumbon paikalta viimeistä edeltäväksi pysyi kuudessa pisteessä. Seuraavista neljästä ottelustaan KTP:n on voitettava ainakin kolme, mikäli se haluaa selvittää itsensä kuiville.

Päättynyt syyskausi sujui kotkalaisjoukkueelta todella murheellisesti. Hetkittäisiä valonpilkahduksia nähtiin liian harvoin, kun taas tappion karvasta kalkkia joukkue sai maistaa liiankin usein.

KTP matkusti Nokialle allaan erinomainen Kouvot-ottelu, mutta miten ihmeessä joukkue pystyi alisuorittamaan kauden tärkeimpiin otteluihin lukeutuvassa Nokia-kamppailussa? Sarjan jumbotaistossa yli 30 pisteen tappio ei anna aihetta minkäänlaiselle päänsittelylle.

Mikäli KTP haluaa aidosti karistaa jumbosijan, pitää seuraavasta neljästä kotiottelusta voittaa ainakin kolme. Helppoa se ei tule olemaan, mutta vastustajista kolme on juurikin niitä, jotka ovat KTP:n edellä sarjataulukossa. Sarjakärki Katajan voittaminen vaatisi nykyoloissa jo pienimuotoista ihmetekoa.

Aiempina kausina jopa mestaruudesta pelannut KTP vaihtui melkoisesti tähän kauteen lähdettäessä. Se ei kuitenkaan poista sitä, etteikö päävalmentajan Anton Mirolybovin asemaa ole Kotkassa ennätetty jo kyseenalaistamaan. Tulokset ovat olleet heikkoja, ja toisinaan niiden korjaamiseen tarvitaan rankkojakin keinoja.

Vuodenvaihtuminen tuo ainakin sarjaohjelmallisesti helpotusta, sillä tammikuun kahdeksasta ottelusta peräti kuusi pelataan Karhuvuoressa. Ohjelmassa on vain vierailut Joensuussa ja Helsingissä. Helmikuu on pelirasituksen kannalta kevyt, sillä KTP pelaa vain viisi ottelua. Maaliskuu on joukkueelle kevätkauden haasteellisin. Seitsemästä ottelusta vain kolme pelataan kotisalissa.

Ankkurin toimitus