tiistai 19. tammikuuta 2016

Kolmen ottelun härkäviikko

KTP hoiti leiviskänsä tyylikkäästi Kobria vastaan nappamalla selkeän kotivoiton 93-78. Kehnosta lapualaisjoukkueesta ei ollut kotkalaisille kunnon vastusta. KTP pelaa kuluvalla viikolla kaikkiaan kolme ottelua. Valtava urakka käynnistyi jo maanantaina vieraissa Joensuun Katajaa vastaan murskatappiolla. KTP pysyi kyydissä käytännössä vain ensimmäisen puoliskon, jonka jälkeen kotijoukkue karkasi ja marssi lopulta 32 pisteen voittoon.

Kataja-ottelu pitää unohtaa nopeasti. Tuloksen unohtaminen sujuu nopeammin kuin reilun 8 tunnin ja lähes 700 kilometrin reissun aiheuttamista rasituksista palautuminen. Liiaksi siihen ei kuitenkaan ole aikaa, sillä jo keskiviikkona BC Nokia saapuu Kotkaan.

Mikäli KTP aikoo aidosti taistella pois jumbosijalta, pitää kotkalaisjoukkueen ehdottomasti voittaa keskiviikkona. Kalavelkojakin KTP:llä on maksettavanaan, sillä joulukuun lopussa Nokia piti pisteet kotonaan 33 pisteen kotivoitollaan.

Viikko jatkuu niin ikään päävastustajiin lukeutuvaa Seagullsia vastaan. KTP on voittanut tällä kaudella helsinkiläiset kahdesti, mutta tällä kertaa se ei taatusti tule olemaan helppoa. Seagulls ei halua hävitä kolmannen kerran ja KTP pelaa lauantaina kolmannen ottelun kuuden päivän sisällä.

KTP:n kohdalla kynnyskysymykseksi muodostuu se, miten valmennusjohto pystyy jakamaan kuormaa. Maanantaisessa Kataja-ottelussa KTP:n mukana oli vain kahdeksan pelaajaa, joiden kesken vastuu jakautui yllättävänkin tasaisesti. Vain kaksi pelaajaa pelasi hieman yli 30 minuuttia, kun vähiten peliaikaa kerryttänyt Mikael Aaltokin pelasi 12 minuuttia. Rotaation merkitys näkyy myös Nokiaa ja Seagullsia vastaan.

Mikäli KTP pystyy saalistamaan pisteet näistä kahdesta ottelustaan ja samaan aikaan Kobrat jää pisteittä Vilppaalle, nousee kotkalaisjoukkue lapualaisten kanssa samoihin pisteisiin. Tämän jälkeen kaikki on omissa käsissä.

Ankkurin toimitus