maanantai 2. marraskuuta 2015

Raportti: Karsinnat päättyivät pettymykseen, KTP putosi liigasta

PK-35 Vantaa tarjosi KTP:lle ja koko kotkalaisyleisölle kylmän suihkun. Vantaalaiset siirtyivät 3-0-johtoon, kunnes kotkalaiset heräsivät taistelemaan voitosta, mutta vasta valitettavan myöhään. PK-35 marssi liigaan voittamalla maalein 3-2. Ottelun tähti oli Lucas Lopez Garcia, joka oli mukana kaikissa vantaalaisten täysosumissa.

Läpi ensimmäisen puoliajan PK-35 oli hallitsevampi osapuoli. Pallo liikkui sujuvasti ja maalipaikkojakin syntyi. Masar Ömer oli jo lähellä siirtää vierailijat johtoon, mutta hänen laukauksensa pysähtyi sivuverkkoon.

Myös KTP:llä oli hyvä tilaisuus mennä kamppailussa johtoon. Varttitunnin kohdalla Tamas Gruborovicsin laukauksen paluupallosta täysin vapaana ollut Babatunde Wusu puski kuitenkin selvästi yli maalin.

PK-35 siirtyi johtoon 24. minuutilla, kun Lopez Garcia harhautti itsensä oikealta laidalta laukauspaikkaan ja tinttasi pallon maaliin reilusta 20 metristä. Pallo meni helponnäköisesti Craig Hillin vartioimaan KTP-maaliin.

KTP:n puhde synkkeni entisestään 39. minuutilla, kun vantaalaisten hyökkäyksen päätteeksi Lopez Garcia keskitti vasemmalta laidalta ja Giorgi Ositashvili sohaisi pallon omaan maaliin. Ratkaisun makua oli jo vahvasti ilmassa.

PK-35 sai maaleistaan vain lisää virtaa ja onnistui pitämään pelin hallinnassaan. Toisella puoliajalla kotkalaisyleisön tunteita kuumesi tilanne, jossa Wusun keskitys pysähtyi vantaalaiskippari Kim Raimin käteen. Erotuomari Ville Nevalainen ei tuominnut tilanteesta rangaistuspotkua, sillä hän tulkitsi Wusun pelanneen pallon Raimin käteen.

Vain muutamaa minuuttia tästä PK-35 viimeisteli jo kolmannen maalinsa. Laitapuolustaja Yerai Vilaboan pitkän kuljetuksen päätteeksi vasemmalta laidalta löytyi aivan vapaana Lopez Garcia, joka keskitti toiselle puolelle Pablo Counagolle, joka onnistui hieman erikoisesti laukauksessaan.

KTP sai ensimmäisen maalinsa rangaistuspotkusta. Samuli Kaivonurmen syöttöyritys pysähtyi Counagon käteen ja tällä kertaa Nevalainen tuomitsi tilanteen kotkalaisten eduksi. Varmana rangaistuspotkujen laukojana tunnettu Ilari Äijälä ei erehtynyt, vaikka Miikka Häkkinen aavisti laukauksen kanssa oikeaan laitaan.

KTP sai hengen päälle. Vain reilu kolme minuuttia myöhemmin Kaivonurmi kavensi tilanteeksi 2-3. Tilannetta edelsi hyvin rakennettu hyökkäys, jonka päätteeksi Wusu puski pallon poikkihirteen. Paluupalloon pääsi Kaivonurmi, joka laukoi pallon varmasti toistamiseen PK-35:n maaliin.

Maaleista virtaa saanut KTP taisteli loppuun saakka, mutta tasoitusmaalin tekeminenkään ei olisi riittänyt. Kauttaaltaan KTP:n otteista paistoi läpi hengettömyys. Kauden tärkeimmässä ottelussa kotkalaisjoukkue ei saanut ulosmitatuksi parastaan. Kun Ville Nevalainen puhalsi pilliinsä taiston päättämisen merkiksi, painuivat niin kotkalaispelaajien kuin katsojien päät. Arto Tolsa -areenalle saapuneet 3470 katsojaa saivat todistaa KTP:n sarjasta putoamisen takaisin Ykköseen.