sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Ennakko: Voitto napattava – hinnalla millä hyvänsä

KTP kohtaa toistaiseksi kauden tärkeimmässä ottelussaan Helsingin IFK:n. Joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen puolentoista viikon sisällä. Helsingissä pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen, mutta nyt KTP:n on napattava voitto, mikäli joukkue haluaa pelata liigassa myös ensi kaudella.

KTP:n ja HIFK:n ensimmäinen kohtaaminen oli kotkalaisilta nihkeä peli. Näennäisesti peli oli mukavasti hallussa ja KTP siirtyikin 1-0-johtoon, mutta HIFK kuittasi jo heti seuraavalla minuutilla. Surullisinta ottelussa oli se, että HIFK hyödynsi kotkalaisjoukkueen nukahduksen iskemällä viimeisillä minuuteilla ottelun voittomaalin. HIFK laukoi ottelussa kaksi kertaa maalia kohti ja molemmat kudit painuivat verkon perukoille.

Helsingissä kohtaaminen oli tasainen. KTP oli aavistuksen niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisen voidaan merkitä menneen isäntien nimiin. Maaleja ei kamppailussa nähty ja pisteet jaettiin.

Nyt KTP tarvitsee paitsi kotiyleisön varauksettoman tuen, myös kolme pistettä. Sarjan peräpäässä Jaro on kotkalaisten kanssa samoissa pisteissä, mutta on pelannut yhden ottelun vähemmän. Myös ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla oleva VPS on pelannut ottelun kotkalaisjoukkuetta vähemmän ja kasassa on yksi piste enemmän.

Loppuohjelma on haasteellinen, sillä HIFK:n jälkeen KTP kohtaa kahden viikon päästä VPS:n vieraissa. Kausi päättyy kotiotteluun Ilvestä vastaan 25. lokakuuta. HIFK on jo käytännössä varmistanut liigapaikkansa, joten nyt KTP:n pitäisi löytää eväät napata kauden seitsemäs voitto – hinnalla millä hyvänsä. Tyylipisteitä ei jalkapallossa jaeta, eikä tässä vaiheessa muulla ole merkitystä kuin lopputuloksella.

Kotkalaisten riveistä uupuu tänään edellisessä HJK-ottelussa KTP:n maalin tehnyt Nosh A Lody, joka sovittaa pelikieltoaan. Korttitili täyttyi ikävästi, kun erotuomari lätkäisi varoituksen pelin viivyttämisestä, kun Nosse jäi kuuntelemaan valmentajien ohjeita loppuhetkien vapaapotkutilanteessa.

KTP-HIFK sunnuntaina 4.10. jo kello 15:00 Arto Tolsa -areenalla.

Ankkurin toimitus