torstai 22. lokakuuta 2015

Ennakko: Viimeistä viedään

KTP kohtaa Veikkausliigakauden viimeisessä ottelussaan Ilveksen, joka on jo varmistanut sarjapaikkansa ennen päätöskierrosta. KTP:n tulisi voittaa ja toivoa samaan aikaan vähintään tasapeliä IFK Mariehamnin ja VPS:n välisestä koitoksesta, jotta raitapaidat välttyisivät karsintoihin joutumista. Pahimmassa tapauksessa KTP voisi pudota suoraan, mikäli joukkue häviää ottelunsa ja samaan aikaan Jaro yllättää Suomen mestaruudesta taistelevan SJK:n.

Täpärästä tilanteestaan huolimatta KTP on pelannut viime aikoina tuloksellisesti hyvin. Neljä edellistä ottelua kotkalaisjoukkue on pelannut ilman tappiota. Omissa on soinut vain kaksi kertaa, mutta ongelmia on ollut hyökkäyspelin kanssa. Maaliverkko on soinut kolme kertaa ja näistä maaleista yksi on syntynyt rangaistuspotkusta, yksi vapaapotkun jälkitilanteesta ja vain yksi suorasta hyökkäyksestä.

Pelkästään ongelmia ei ole ollut näiden neljän tappiottoman ottelun aikana, vaan samat ongelmat ovat jatkuneet läpi kauden. Kuvaavaa onkin, että KTP on tehnyt kuluvalla liigakaudella vähiten maaleja koko liigassa. Vaikka puolustuspeli on selkeästi parantunut, on KTP päästänyt HIFK:n kanssa toiseksi eniten maalejakin.

Eniten maaleja on päästänyt kotkalaisten päätöskierroksen vastustaja Ilves, jonka selän taakse on palloja pölissyt 47 kertaa (viisi enemmän kuin KTP:llä). Kun tamperelaiset varmistivat sarjapaikkansa, on tulokset olleet vähintäänkin mairittelevia. Neljä edellistä liigaotteluaan hävinnyt Ilves on tehnyt neljä maalia ja päästänyt peräti 10 täysosumaa. Ilveksen antamat potkut Keith Armstrongille ovat näkyneet laihoissa tuloksissa ja myös heikkoina peliesityksinä.

Ilveksellä ei viimeisen kierroksen ottelussa ole muusta kyse kuin kunniasta, mutta on muistettava, että on keskimäärin hauskempaa päättää kausi voittoon kuin tappioon.

Ankkurin toimitus


KTP-Ilves sunnuntaina 25.10. jo kello 13:00 Arto Tolsa -areenalla.