lauantai 17. lokakuuta 2015

Ennakko: Latinkia ei tarvitse kaukaa hakea

Kun VPS ja KTP iskevät yhteen sunnuntai-iltapäivänä, pelataan todella isoista panoksista. VPS nappasi torstaina voiton ja ohitti KTP:n sarjataulukossa yhdellä pisteellä, kun jäljellä on enää vain kaksi kierrosta. Jaro vaanii KTP:tä vain yhden voiton päässä.

KTP:stä on vakuuteltu, että täpärästä tilanteesta huolimatta joukkueen sisällä leijuu positiivinen ilmapiiri. Sillekin on syynsä, sillä Ennen maaottelutaukoa KTP pelasi kolme ottelua ilman tappioita. Nyt tappion välttäminen VPS:aa vastaan on lähes pakonsanelemaa, mikäli joukkue haluaa säilyä liigassa ilman karsintoihin joutumista.

Mikäli VPS voittaisi KTP:n, säilyttäisi se sarjapaikkansa. Tasapeli ja KTP:n voitto pitäisivät tilanteen jännittävänä viimeiselle kierrokselle saakka. Jos Vaasassa päädytään pistejakoon ja samaan aikaan Jaro venyisi voittoon FC Lahdesta, nousisi Jaro vain pinnan päähän kotkalaisjoukkueesta. Pahin tilanne KTP:n kannalta olisi tappio ja samanaikainen Jaron voitto, sillä silloin KTP tippuisi jumboksi heikomman maalieronsa takia.

KTP on saanut valmistautua tähän tuikitärkeään koitokseen huolella. Maaottelutauon aikana joukkue piti pienen loman, pelasi harjoitusottelun Susia vastaan ja keskittyi VPS-ottelun nyansseihin. Päävalmentaja Sami Ristilän kannalta tilanne on suorastaan kutkuttavan hyvä, sillä joukkue ei kärsi tällä hetkellä loukkaantumisista. Nyt valmentajan on löydettävä iskukykyisin kokoonpano VPS:n kaatoon. Sankari viittaa tarjotaan, mutta kysymys kuuluukin kuka tai ketkä sen haluavat ottaa.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset sujuivat KTP:n kannalta hyvin, sillä evakko-ottelu Myllykoskella päättyi kotkalaisten voittoon 3-2 ja Kotkassa pelattu aiempi ottelu maalittomaan tasapeliin. Ottelu muistetaan ennen kaikkea Sauli Kilpeläisen liigadebyyttinä ja hänen torjumastaan rangaistuspotkusta.

https://www.youtube.com/watch?v=y3Eu-7qbUHw

Ankkurin toimitus

Edit: Korjattu jälkimmäinen VPS-ottelu Kotkassa pelatuksi ja lisätty ottelusta linkki.