sunnuntai 23. elokuuta 2015

Raportti: Tasapelipiste tuliaisena Kuopiosta

KTP taisteli miehekkään 1-1-tasapelin Kuopion Palloseurasta sunnuntaisessa liigaottelussa. KTP siirtyi avauspuoliajan aikana 1-0-johtoon Niko Ikävalkon komealla osumalla, mutta kotijoukkue nousi tasoihin toisella 45-minuuttisella Irakli Sirbiladzen täysosumalla.

KTP:lle avautui erinomainen maalipaikka jo toisella peliminuutilla, kun kuopiolaisipuolustuksen virhearvioinnin seurauksena Ikävalko pääsi yrittämään muutamasta metristä. Kotkalaishyökkääjä ei saanut kunnollista osumaa palloon ja siten laukaus oli KuPS-vahti Tomi Maanojalle helppo torjuttava.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Aleksi Tarvonen pelattiin vasemmalta laidalta puolittaiseen läpiajoon. Kotkalaisnuorukainen hätäili kuitenkin avautuneessa maalipaikassa, ja siksi laukaus jäi heppoiseksi ja helpoksi palaksi Maanojalle. Myös KuPSilla oli omat hetkensä tehdä kamppailun avausmaali. Pelikellon näyttäessä kymmentä minuuttia Urho Nissilä tälläsi 16 metristä, mutta laukaus viuhui vain rahtusen yli maalin.

Kun KuPS oli ottamassa pelin hallintaa itselleen, onnistui KTP iskemään tuloksellisesti. Ottelun 35. minuutilla KTP siirtyi johtoon pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Aluksi Marcus Heimosen puolenvaihto tavoitti Tarvosen, joka löysi syötöllään Ikävalkon, joka taas laukoi voimalla puolivolleystä pallon aivan yläriman alle.

KuPSilla oli oiva tilaisus tasoitukseen vain muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Tristan Bowen ei onnistunut sutimaan KTP-vahti Saku-Pekka Sahlgrenin pudottamaa palloa maaliin.

Toisella puoliajalla KuPS oli kauttaaltaan entistä selvemmin hallitsevami osapuoli. KTP jaksoi kuitenkin uutterasti puolustaa ja pitää kiinni johtoasemastaan 69. minuutille saakka. Miikka Ilon keskitys tavoitti vasemmasta laidasta Bowenin, joka jatkoi pallon puskullaan maalin edustalle, josta taas Sirbiladze runttasi väellä ja voimalla pallon maaliin. KTP:n puolutus joutui sivusta seuraajan rooliin tasoitusmaalin synnyssä.

Tasoitusmaalin jälkeen KTP ei liiemmin maalipaikkoja KuPSille enää antanut, vaikka määrällisesti savolaiset pitivät palloa selvästi enemmän hallussaan. Viimeisen vartin aikana KTP ei saanut hyökkäyspäässä oikeastaan mitään aikaiseksi, joten tasapeliin on oltava enemmän kuin tyytyväinen. Tasapelistä tullut piste voi nousta myöhemmin arvoon arvaamattomaan, ja lähtökohtaisesti kotkalaisleirissä ollaan taatusti tasapeliin tyytyväisiä. Sahlgrenin tulon jälkeen KTP on pelannut nyt kolme ottelua ilman tappiota.

KTP kohtaa ensi viikon lauantaina kotiottelussaan Pietarsaaren Jaron, joka on sarjataulukossa vain yhden pykälän kotkalaisia edellä. Käytännössä vain voitto kelpaa kotkalaisille, sillä pohjanmaalaiset ovat pelanneet yhden ottelun KTP:tä vähemmän. Molemmat joukkueet taistelevat tällä hetkellä joutumasta liigakarsintoihin. Sarjajumbo VPS on seitsemän pisteen päässä KTP:stä, mutta vaasalaisilla on kaksi liigaottelua vähemmän pelattuna kuin kotkalaisilla. Kukaan ei ainakaan voi väittää, ettei loppukauden otteluista puutu panoksia.

Ankkurin toimitus