torstai 13. elokuuta 2015

Raportti: Miehekäs esitys tuotti täyden pistepotin

KTP kävi nappaamassa kurinalaisesti pelaamalla täydet kolme sarjapistettä vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Ottelun ainoa maali syntyi rangaistuspotkusta, jonka Ilari Äijälä toimitti tyylikkäästi verkon perukoille.

Ottelun alku sujui IFK Mariehamnin hallinnassa. KTP:n puolustus pystyi pitämään ahvenanmaalaiset pois maalipaikoilta kahta vaarallista tilannetta lukuunottamatta. Ensin Petteri Forsell luikerteli laukauspaikkaan, mutta hänen vetonsa suuntautui vain hieman ohi takatolpan. Hetkeä myöhemmin Josef Ibrahim joutui todistamaan kotkalaisjoukkueeseen juuri liittyneen maalivahdin Saku-Pekka Sahlgrenin torjuntataidot.

Mitä vanhemmaksi puoliaika kului, sitä paremmin KTP pääsi otteluun mukaan. Puoliajan aikana kotkalaisille liputettiin peräti kuusi paitsiota (koko ottelussa yhdeksän), mutta positiivista oli se, että nyt hyökkääjät tekivät kaivattuja pystyjuoksuja. Keltaisissa vierasasussa pelanneen kotkalaisjoukkueen ensimmäisen puoliajan ainoa laukaus kirjattiin Marcus Heimoselle, mutta hänen pienestä kulmasta lähtenyttä laukausta ei IFK-vahti Otso Virtasella ollut vaikeuksia torjua.

Toinen puoliaika sujui KTP:ltä ensimmäistä paremmin. KTP:n ensimmäinen vaarallinen hyökkäys tuotti 56. minuutilla rangaistuspotku, kun Ville Oksanen kaadettiin pilkun arvoisesti. Äijälä asteli ampumaan pilkkua ja tyylittelikin pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

KTP on joutunut viime otteluissaan pelaamaan säännöllisesti osan peliajasta vajaalla, eikä Maarianhaminan vieraillut tehnyt siihen poikkeusta. Juuso Salonen nousee topparin tontiltaan vastaan Dever Orgillia ja pallon menossa virhearviointi kostautui. Salosen jalka nousi Orgillin päähän, eikä erotuomari Jari Järvisellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin kaivaa taskustaan punainen kortti kamppailun 68. minuutilla.

Vajaamiehesenä pelatessaankin KTP pystyi ajoittain pitämään palloa hallussaan. Vaikka IFK sai pelata lisäaikoineen paria minuuttia vaille puoli tuntia miesylivoimalla, ei KTP:lle tullut missään vaiheessa hätää. Sahlgren ei edes joutunut tekemään yhtään torjuntaa. Loppuhetkillä IFK sai pienoisen takaa-ajon päälle, mutta HJK:sta Kotkaan liittynyt veräjänvartija kävi hakemassa varmaotteisesti kaikki keskityspallot.

Itse asiassa KTP:n toinen maali oli lähempänä syntyä kuin IFK:n tasoitusosuma. KTP pääsi kolme vastaan kaksi -hyökkykseen, mutta tilanne kuivui kasaan, kun Juho Lehtonen epäonnistui haltuunotossaan.

Kyseessä oli KTP:n ja sen edeltäjän FC KooTeePeen historian saatossa kuudes vierailu IFK Mariehamnia vastaan ja kun erotuomarin pillin vihellys kuului, juhlittiin kotkalaisjoukkueen historian ensimmäistä voittoa Ahvenanmaalla.

Kausi jatkuu viikon päästä keskiviikkona 19.8., kun Arto Tolsa -areenalle saapuu FC Inter.

Ankkurin toimitus