torstai 20. elokuuta 2015

Raportti: KTP sai maalihanansa auki

KTP jatkoi voittojen tiellä kaadettuaan kotiottelussa sarjanelosen FC Interin selvin numeroin 4-1. Loukkaantumisistaan toipunut Sasha Anttilainen oli ottelun sankari viimeistellen kaksi maalia.

Ottelun alku ei paljoa KTP:lle lupaillut. Peliaika ei ollut ennättänyt vanhentua kuin 45 sekuntia, kun pallo oli jo ensimmäisen kerran kotkalaisten maalissa. Inter iski hyödyntäen vahvuuksiaan eli nopeuttaan. Solomon Duah irtosi vasemmalta laidalta ja tarjosi tuhannen taalan paikan Alban Feratille, joka ei erehtynyt paikastaan.

KTP ei kuitenkaan tästä lannistunut, sillä joukkue sai tasoitusmaalin aikaan heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Ilari Äijälän pitkä puolenvaihto tavoitti Anttilaisen, joka kääntyi pallon kanssa, otti pari askeletta ja laukoi 16 metristä vasempaan alakulmaan ohi hölmistyneen Inter-vahti Magnus Bahnen.

Jos KTP:n tasoitusmaali syntyi hieman onnekkaasti, oli 2-1-johtomaali tulos hienon sommitelmasta. Tamas Gruborovics jatkoi päällään Jordi Van Gelderenin pitkän avauksen taustalta nousseelle Anttilaiselle, joka laukoi suoraan viidestä metristä jälleen vasempaan alakulmaan. Paria minuuttia ennen KTP:n johtoon siirtymistä Ville Oksanen oli laukonut pallon vasempaan tolppaan.

Maalin jälkeen Inter sai enemmän otetta pelistä, mutta KTP ei lannistunut. Saku-Pekka Sahlgren todisti olevansa enemmän kuin mies paikallaan uudelle kotiyleisölleen torjuessaan 37. minuutilla Juho Salmisen puskun erinomaisesti.

KTP lisäsi johtoaan kreivin aikaan juuri toisen puoliajan alussa neljännellä minuutilla. Anttilainen taisteli pallon itselleen oikealla laidalla, keskitti luukulle, jossa Niko Ikävalko jatkoi sen toiseen aaltoon Felipe Aspegrenille, joka vapautti Gruborovicsin maalintekoon.

Löysästi läpi ottelun puolustanut turkulaislauma joutui vastaanottamaan toisella puoliajalla muutamia vaarallisia KTP:n hyökkäyksiä, mutta keskiviikkoillan viimeistä täysosumaa saatiin odottaa 80. minuutille saakka. Van Gelderen selvitti Interin hyökkäyksen syöttämällä keskustaan Aleksi Tarvoselle, joka vapautti Ikävalkon puhtaaseen läpiajoon. Ikävalko harhautti Bahnen ja sai sijoittaa pelivälineen tyhjään maaliin. Tilanne näytti paitsiolta, mutta jälkikäteen tilanteen katsominen videoltakaan ei tuonnut tilanteeseen täyttä selvyyttä.

Inter sai vielä viimeisillä minuutilla aikaiseksi hyökkäyksiä ja maalipaikkoja, mutta uhrautuvasti pelannut KTP ja Sahlgren sen viimeisenä lukkona estivät kavennusmaalien syntymisen. KTP nappasi näin ensimmäisen kerran tällä kaudella toisen peräkkäisen voittonsa. Kauaa ei kotkalaisleirissä voittoa ennätetä juhlia, sillä kausi jatkuu jo sunnuntaina vierasottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan.