keskiviikko 12. elokuuta 2015

Ennakko: Revanssihengessä Maarianhaminaan

KTP pelaa keskiviikkona jo kolmannen kerran IFK Mariehamnia vastaan. Kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät ahvenanmaalaisten hyväksi. Nyt joukkueessa on vahva revanssihenki voiton ottamiseksi.

KTP seilaa tällä hetkellä vahvassa vastatuulessa. Kuusi edellistä ottelua ovat päättyneet ilman voittoa ja maalin tekeminen on tuottanut suuria vaikeuksia, sillä vain kertaalleen joukkue on onnistunut laittamaan pallon yli maaliviivan.

Historian saatossa Maarianhamina on ollut kotkalaisjoukkueelle todella hankala paikka, sillä kaikki viisi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet isäntien voiton juhliin. Toukokuisessa kohtaamisessa KTP johti kamppailua jo kolmannella minuutilla syntyneellä maalilla, mutta vielä ensimmäisen puoliajan aikana IFK nousi tasoihin ja ohi. Tuossa ottelussa kotkalaisten maalin tehnyt Samuli Kaivonurmi loukkasi itseään, eikä sen jälkeen ole pystynyt palaamaan tositoimiin. Hyökkääjän koko peliuran tulevaisuus on hämärän peitossa, sillä vieläkään päävamma ei salli täysipainoista harjoittelua.

Kun edellisen kerran KTP matkasi Maarianhaminaan, joukkue oli vahvistunut Marcus Heimosella. Tällä kertaa uutena pelaajana joukkueeseen liittyy loppukauden mittaisella sopimuksella Saku-Pekka Sahlgren. 187-senttinen veräjänvartija on pelannut tällä kaudella HJK:ssa seitsemässä ottelussa. Sahlgrenin siirto tuli mahdolliseksi, kun helsinkiläisseura vahvisti maalivahtiosastoaan 21-vuotiaalla saksalaisvahti Thomas Dähnellä. KTP:n testattavana ollut slovenialaisvahti Safet Jahic on pakannut laukkunsa, eikä jatka enää näyttöjen antamista.

Sahlgren on joukkueen vahvuudessa, joten suurella todennäköisyydellä hän aloittaa IFK Mariehamnia vastaan. Noin puolessatoista ottelussa kentältä poistettua Jere Pyhärantaa tuurannut KTP:n oma kasvatti Sauli Kilpeläinen suoriutui tehtävistään vähintäänkin kelvollisesti. Hänen piikkiinsä ei viime viikonloppuista Ilves-tappiota voida sälyttää missään nimessä.  

KTP:n toivoisi löytävän vahvistuksia mahdollisimman ripeästi hyökkäyspäähänsä, sillä vanha totuus pätee yhä jalkapallossa. Ilman maaleja on todella vaikea voittaa. Joukkueen vahvuudessa sivussa on varmuudella loukkaantuneiden Kaivonurmen ja Sasha Anttilaisen lisäksi pelikieltoiset Pyhäranta ja edellisessä ottelussa kahdella kortilla itsensä ulos hölmöillyt Jordi Van Gelderen.

Ankkurin toimitus